Mr Lion - Sounducation

Muziek

Centrum

Ik ben een workshopdocent muziek - DJ/MC coach met Reggae & Dancehall expertise opzoek naar opdrachten.

Biografie ~ Selector “Big Lion” a.k.a “Mr. Lion”

Selector “Big Lion” begon in de zomer van 2002 als reggae soundsystem selector, een DJ die de plaatjes op een Jamaicaanse soundsystem stijl presenteert. Voor deze tijd was hij enige jaren actief in het wereldje als promotor van reggae-events en kwam zo langzaam maar zeker de Reggae en Reggae Soundsystem scene binnen.

Selector “Big Lion” werd geïnspireerd door de vele reggae-artiesten, reggae soundsystems, reggae-soundclashing, de reggae riddims, beats uit de Hip-Hop natie. Het begon allemaal met een LP van de K-TEL verzamel collection uit de platen collectie van zijn vader. Hij draaide de nummers van de plaat steeds in een andere volgorde - het allereerste begin van zijn selecting skillz! 

Het zou niet lang duren voordat hij zich zou ontwikkelen tot een warm-up selector, een supporting DJ die het publiek warm stoomt voor een live concert maar net zo goed in staat is om artiesten te begeleiden tijdens live sets. Selector "Big Lion" stond in voorprogramma’s van diverse reggae iconen waaronder: Alpha Blondy, Gentleman, Beenieman, Sizzla, Capleton, Toots & The Maytals, Black Uhuru, Sly & Robbie, Eek A Mouse, Israel Vibration en Julian Marley..

Momenteel timmert Selector "Big Lion" aan de weg als "Mr. Lion", een muzikale onderwijskracht die staat voor de bescherming van het gedachtegoed en de nalatenschap van muziek universeel. 

website: http://www.reggae.startpagina.nl

contact: reggae@startpagina.nl

 

 

Wij bieden: Muziek

Aanbieder

Mr Lion - Sounducation

Den Haag

Ooievaarskorting Nee