Repair Kid

Interdisciplinair

Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek

Een geweldig project bedoeld om milieubewustzijn, creativiteit en oplossingsgericht denken bij kinderen te bevorderen.

Schooltijd

 

Vrije tijd

"Kom je gezellig SLOPEN? 
JA, het is KAPOT! En dan? 
KIJK GOED, wat zie je allemaal? 
NIX, NIX, NIX hoeft weg! 
Maak er KUNST van! " 

Repair Kid is een reizende workshop (omgetoverde caravan, genaamd Tante II) die op scholen, markten, buurtfeesten en andere festiviteiten de ruimte geeft aan kinderen te onderzoeken hoe apparaten nu eigenlijk in elkaar zitten, door ze de gelegenheid te geven ze te slopen. Dit wordt met gereedschap en onder begeleiding gedaan. Het is de bedoeling dat de kinderen met de restanten kunst maken, om te laten zien dat echt helemaal NIETS hoeft te worden weggegooid. Ze mogen altijd wat ze hebben gemaakt meenemen naar huis. Repair Kid kan ook voor naschoolse opvang worden ingezet.

Voor scholen geldt een speciaal programma. Bij voorkeur in de buitenlucht op het schoolplein wordt de workshop in tweeën gesplitst. In een deel slopen en een deel creëren. Tussen het eerste en het tweede kan een week zitten (de ene dag slopen en de volgende week creëren ), maar het kan ook betekenen dat een paar groepen 's morgens slopen en 's middags  creëren.

Met 'Tante' worden ook andere workshops gegeven, onder andere Stadjutten. Hiermee wordt met name aandacht gevraagd voor natuurlijk afval wat in de plantsoenen te vinden is. Door hier het accent op de natuurlijke resten te plaatsen ontstaat meer respect voor de omgeving en daardoor minder veroorzaken van andersoortige, onnatuurlijk afval. De bus is op aanvraag voor scholen, op evenementen of verjaardagen te bestellen. Stuur hiervoor een mailtje naar Cis Deyl, repairkid@gmail.com of bel: 0638899800

Aanbieder

Repair Kid
Noordwal 18
2513 EB Den Haag

Ooievaarskorting Nee