ROSE Academy

Theater

Centrum, Haagse Hout, Laak, Segbroek

Talent is niet enkel voorbehouden aan the happy few, maar de kans om iets met dat talent te doen, helaas nog vaak wel. En dat is precies waar wij verandering in willen brengen! Vanuit ROSE academy scouten we de verhalenvertellers, literaire vernieuwers, scenarioschrijvers, oproerkraaiers en podiumbeesten van morgen.

ROSE academy geeft nieuwe makers niet alleen een kickstart, maar biedt ze ook een artistieke community, om zich aan op te trekken en op terug te vallen. Als veilige haven en creatief broednest creëren en bieden we ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe geluiden en ondersteunen we makers in hun proces – van concept naar filmscenario, webserie, theatervoorstelling, boek of een presentatie tijdens een (kunst)expositie.

De Verhalenslager Regie: Arvand Dashtaray  

“Vanavond mochten we proeven aan de heiligheid van het vertellen van verhalen. De routinematigheid waarmee schrijnende verhalen over oorlog, onderdrukking, onrechtvaardigheid in de media worden verteld, werd aan de kaak gesteld. Aan het eind van de avond wilde ik op de barricaden gaan staan om mensen aan te moedigen hun stem te blijven gebruiken. Verder ben ik zelf ervan overtuigd geraakt dat mijn eigen verhaal ook zonder opsmuk ertoe doet.” - Bram  

Theatervoorstelling ‘De verhalenslager’ gaat op Tournee in Den Haag! Nadat de première in Theater aan het Spui met groot enthousiasme is ontvangen, hebben de vertellers een nieuw gezelschap opgezet om  hun verhalen te blijven delen. De verhalen van Afra, Geert, Mounia, Tilak, Saït en Zouher zijn dit voorjaar te bewonderen in maar liefst vier theaters in de stad.   

De verhalenslager is een theatervoorstelling met een nadruk op verhalen van Haagse bewoners met een migratie achtergrond. Dit initiatief is ontstaan vanuit het programma ‘Verhalenhuis’ van Rose Stories waarin de deelnemers een eerste kennismaking hebben gehad met storytelling als kunstvorm.

Zie de speellijst op: www.rosestories.nl/academy/verhalenslager. 

Theater de Regentes - 28 maart

Podium Noord - 5 april

Laaktheater - 13 april

Theater de Vaillant - 25 april

Wil je meedoen met een volgende Verhalenhuis editie? Of ben je benieuwd naar de podcast met de originele verhalen van alle deelnemers? Kijk dan vooral op onze website:  www.rosestories.nl/academy/verhalenhuis

Wij bieden: Theater

Aanbieder

ROSE Academy
Hoge Zand 42
2512 EW Den Haag

Ooievaarskorting Ja