De Haagse Spot

Muziek, Theater

Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek

De Haagse Spot timmert al ruim 10 jaar aan de weg als try-out podium voor nieuw en gevestigd talent in kleinkunst, cabaret en comedy. De artistieke leiding van De Haagse Spot is in handen van Daniëlle Berger (organisatie en presentatie), Jeske Troost (werving en social media) en Sander van der Meij (kwaliteit en techniek).

Zij willen met de Haagse Spot een mooie avond neer zetten voor bezoekers en artiesten, in een gezellige zaal, waar de afstand tussen speler en publiek in alle opzichten klein is. De avonden vinden plaats in het ketelhuis van Theater De Regentes aan de Weimarstraat in Den Haag. De zaal is klein (max. 55 personen), het speelveld beperkt dus uitermate geschikt voor de wat intiemere theaterkunsten en een plek waar bij uitstek nieuw materiaal uitgeprobeerd kan worden.  Zoals een ervaren stand-upper bij een optreden zei: “Ik wil gewoon een kwetsbaar cabaretliedje zingen en mezelf begeleiden op de piano, daar is de Haagse spot de uitgelezen plek voor”.   

Wil je weten hoe het publiek reageert? Welke grap mag je schrappen? Je krijgt het heel direct terug van het publiek dat vlak bij je zit. Kunst ontstaat letterlijk tussen de maker en het publiek. Je kunt er om lachen, je er soms aan ergeren, het zet je aan het denken. Een reactie is gegarandeerd.

In de maandelijkse programmering een viertal artiesten in een gevarieerde line-up. Een standupper, een kleinkunstenaar of muzikant en een cabaret of theatrale act. Het publiek en de spelers ontmoeten elkaar na afloop in de foyer waar onder het genot van een drankje reacties en feedback kan worden uitgewisseld. Feedback is immers onmisbaar voor iedere artiest die zich wil ontwikkelen naar een mogelijk avondvullend programma.

De artiesten die bij De Haagse Spot komen spelen hebben al enige podiumervaring. We proberen elke Spot een gevarieerd programma te presenteren waar zowel gevestigd als nog studerend talent een podium vindt.  De bezoeker krijgt op een avond een breed palet aan verschillende theatervormen op het gebied van cabaret, kleinkunst en comedy. Maar ook singer-songwriters, dichters en muzikanten met eigen materiaal zijn van harte welkom.

Aanbieder

De Haagse Spot
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Danielle Berger
0614128693
haagsespot@gmail.com
www.dehaagsespot.nl