Stichting De Mix Wereldmuziektheater

Muziek, Theater

Centrum

De MIX bedenkt en faciliteert projecten op (muziek) theatergebied om mensen samen te brengen en de multiculturele samenleving op een brede en positieve manier voor het voetlicht te brengen.

Omschrijving van de organisatie:
De MIX bedenkt en faciliteert projecten op (muziek) theatergebied om mensen samen te brengen en de multiculturele samenleving op een brede en positieve manier voor het voetlicht te brengen voor een publiek van jong tot oud.
De Mix heeft de afgelopen jaren met succes meerdere series jeugdvoorstellingen geprogrammeerd/geproduceerd en heeft zich in artistieke zin verder ontwikkeld mede door de samenwerking met regisseuse Freya Ligtenberg. Zij regisseerde de producties 'Het Verlaten Hotel' (waargebeurd) op basis van het boek/script van schrijfster Mirjam Elias. In dit project werkten 15 jongeren uit Den Haag (waarvan de helft met een niet-westerse achtergrond) samen met 3 professionele acteurs/zangers (serie van 9 voorstellingen).
Er is een Kaapverdisch festival georganiseerd dat veel publiek heeft getrokken (zowel jong als oud) in april 2015.
Halverwege 2013 werd het multi-cultikoor 'Mixed Cultures' opgericht dat liedjes brengt uit tal van wereldculturen (o.l.v. Pianiste/dirigente Nicolette Heerema en Maria v.h. Hekke. Hierin participeren inmiddels zo'n 20 deelnemers.In 2015 en 2016 zijn meer dan 100 voorstellingen georganiseerd voor senioren uit de zorginstellingen, zelfstandig wonende ouderen tezamen met kinderen van de BSO’s. Hierbij zijn meer dan 4.000 bezoekers aanwezig geweest. De Mix beschikt over een uitgebreid netwerk binnen de zorginstellingen en BSO's.
Al deze voorstellingen zijn gegeven in het Zeeheldentheater te Den Haag. Door samen te werken met mensen uit verschillende culturen in de stad Den Haag en de voorstellingen te geven in het Zeeheldentheater is er een directe binding met Den Haag. Met ons nieuwe programma willen wij deze verbinding verder versterken. Ook omdat de cultuurmakers alsmede de betrokken doelgroepen (met name senioren en kinderen) die hier deel van uitmaken afkomstig zijn uit alle lagen van de Haagse bevolking.

Je kunt hier bij ons terecht voor: koor

Aanbieder

Stichting De Mix Wereldmuziektheater
Trompstraat 344
2518 BT Den Haag

Ooievaarskorting Ja