Stichting Sri Nritya Anjali

Dans

Segbroek

Stichting Sri Nritya Anjali is een Odissi dansschool die zich richt op zowel de spirituele kant als technische kant van de dans. De lessen worden gegeven door Sarveshvari Sakhi.

Odissi is meer dan 2000 jaar oud en is ontstaan in Odissa, in het oosten van India. Het werd vroeger gedanst in de tempel van Sri Jagannath in Puri, door zijn toegewijden, genoemd de Mahari's ofwel Devadasi's. Zij dansten vooral op de liederen van de Geeta Govindam. Hierin staat de liefde van Radha en Krishna centraal. Tegenwoordig behoortt Odissia tot een van de acht klassieke dansstijlen in India.
Stichting Sri Nritya Anjali wordt geleid door Sarveshvari Sakhi. Zij is afgedanst in Odissidans in Nederland onder leiding van Srimati Aasha Rambaran en Srimati Monalisa Ghosh. De Odissi stijl die gegeven wordt is in de lijn van Guru Kelucharan Mohapatra.  
In de lessen wordt hard gewerkt aan de danspassen, lenigheid en spierkracht. Vooral spiritualiteit, ontspanning en plezier staan centraal. Spreekt dit je aan? Neem contact op voor een gratis proefles!

 

Wij bieden: Odissi Dans

Aanbieder

Stichting Sri Nritya Anjali
Elandstraat 88
2513 GV Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Stichting Sri Nritya Anjali

srinrityanjali@gmail.com