Stichting Zeeheldenfestival

Beeldende kunst, Dans, Interdisciplinair, Muziek, Theater

Centrum

Al meer dan veertig jaar is het Prins Hendrikplein in Den Haag ieder jaar het toneel voor het Zeeheldenfestival; met muziek, straattheater, kinderactiviteiten en gezelligheid, voor en door bewoners van Den Haag. Vier dagen lang vieren we dat het Zeeheldenkwartier een heerlijke plek is om te wonen, te werken, te leven. 

Het 42e Zeeheldenfestival is gepland van woensdag 3 juli t/m zaterdag 6 juli 2024. Dit gratis toegankelijke festival, dat tot stand komt door de energie van een grote groep (ca. 200) vrijwilligers, heeft inmiddels een unieke positie in Den Haag en daarbuiten. 

Cultureel

  • Het Zeeheldenfestival biedt een gevarieerd programma met een mix van muziek, theater en activiteiten in diverse stijlen, verrassende kwalitatief hoogwaardige optredens met zowel bekende als nog onontdekte artiesten, gericht op een breed publiek.

  • We dragen bij aan het ontplooien van culturele activiteiten in het Zeeheldenkwartier en Den Haag.

  • Het festival is laagdrempelig met vrije entree en biedt een aantrekkelijk programma voor veel bezoekers, ook voor mensen voor wie festival en theater bezoek vaak te duur is.  

Sociaal (door de buurt, voor de stad)

  • Het festival is inclusief en gastvrij; en is een verbindende factor tussen bewoners uit de verschillende sociale lagen en culturen.

  • Draait volledig op de inzet van een grote groep vrijwilligers van 12 t/m 82 jaar in de voorbereiding en uitvoering.Veel samenwerking met instellingen en ondernemers uit het Zeeheldenkwartier en omliggende wijken.

Het 42e Zeeheldenfestival is gepland van woensdag 3 juli t/m zaterdag 6 juli 2024 op het Prins Hendrikplein te Den Haag.

De programmering van het festival is breed en gevarieerd en daardoor toegankelijk voor een breed en divers publiek.  Het festival biedt is een combinatie amateuroptredens en professionele artiesten. Deelnemers aan het programma bestaan uit (jong) talent en gevestigde namen. Het programma bevat een gevarieerd muziekaanbod waarin diverse genres, van pop/rock, ska, gipsy-jazz tot klassiek zijn vertegenwoordigd. Naast muziek brengt het festival diverse andere kunstdisciplines zoals theater, beeldende kunst en dans. Met het programma streven we naar een kruisbestuiving tussen de verschillende soorten performances en muziekgenres. Er is afwisseling tussen professionele artiesten en amateurgroepen en tussen optredens met een feestelijk karakter en ‘niche’ performances voor een kleiner publiek. Het festivalprogramma bevat jaarlijks minimaal één ‘memorabel’ optreden.

Programma opbouw en indeling Het definitieve programma van het Zeeheldenfestival  is medio april 2024 beschikbaar. Het programmabudget voor 2024 is weer terug op het niveau van voorgaande edities en biedt ruimte voor een aantal grotere optredens die ook publiek trekken van buiten de stad. Tijdens 4 festivaldagen vinden er ruim 40 optredens plaats op twee podia, diverse straatacts en kleinschalige optredens op het plein en tussen het publiek. De aantallen en de concept opbouw is gebaseerd op de ervaring van vorige festivals en zorgen voor goede mix van logische overgangen en verrassingen tussen de optredens, waarmee we bezoekers proberen te trekken, vast te houden en te verrassen.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Stichting Zeeheldenfestival
Zuidwal 39
2512 XT Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Michel Kester


zeeheldenfestival.nl/