Theater & Filmhuis Dakota

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Mediacultuur, Muziek, Theater

Escamp

Theater en Filmhuis Dakota is sinds november 2011 hét theater en filmhuis van stadsdeel Escamp met de nieuwste films en een verrassende veelheid aan voorstellingen én schoolvoorstellingen.

Schooltijd

Cultuureducatie is leren om je hersenen goed te gebruiken. Leren spelen in je hoofd, leren kijken en luisteren, leren om creativiteit te ontwikkelen, leren om flexibel te denken en samen te werken. Leren in het theater en leren door theater, voor jong en oud.

Leerlingen maken kennis met theater onder andere door voorstellingen te zien. Daarbij is er aandacht voor taalontwikkeling en diversiteit van de scholieren.

Theater Dakota neemt deel aan het grote project ‘Cultuureducatie op z’n Haags’, waarin leerlijnen voor het (basis)onderwijs worden ontwikkeld. 

Naast schoolvoorstellingen voor het basisonderwijs zijn er in Theater Dakota ook voorstellingen die geschikt zijn voor jongeren (voortgezet onderwijs). Bij Theater Dakota kun je gebruik maken van de CJP-pas. Voor het basis-, voortgezet onderwijs en BSO’s is het mogelijk om workshops, rondleidingen en projecten op maat aan te vragen. Dit kan ook in combinatie met voorstellingen.

Ook buiten schooltijd is er een ruim aanbod aan jeugdvoorstellingen. Iedere vakantie is er in Theater Dakota wel iets te zien of te beleven.

Voor alle vragen, suggesties, het boeken van een schoolvoorstelling of ideeën kunt u terecht bij Ellen Daniels, ellen@theaterdakota.nl / educatie@theaterdakota.nl.

Vrije tijd

In Theater Dakota is veel te beleven. Van cabaret tot muziek en van toneel tot literatuur, jeugdvoorstellingen en dans. Maar Theater Dakota is meer dan een theater en een filmhuis. Theater Dakota is ook de plek voor cultuureducatie in Escamp, voor jong én oud (omdat je nooit bent uitgeleerd).

Wij bieden: films, voorstellingen, schoolvoorstellingen, cabaret, muziek, toneel, literatuur, jeugdvoorstellingen, dans, theater, films, huis, cultuureducatie, art labs, open podia, open mic nights, kindertheater, vergaderruimtes, repetitieruimtes.

Aanbieder

Theater & Filmhuis Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545VP Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Ellen Daniels
0703600252
ellen@theaterdakota.nl
www.theaterdakota.nl