Theatergroep Drang

Theater

Centrum

DRANG Educatie – hét theaterhuis voor mbo-studenten

 

Theatergroep Drang maakt sinds 1998 educatieve voorstellingen, voornamelijk voor het mbo-onderwijs.

Ons educatieve theateraanbod vormt een totaalpakket voor studenten en docenten.

Ieder jaar maakt Drang spraakmakende nieuwe educatievoorstellingen voor het (v)MBO.

 

De educatieve voorstellingen van Theatergroep Drang gaan over belangrijke, actuele thema’s die spelen binnen de jongerencultuur altijd met een educatief traject. 

 

Drang voorstellingen combineren theater en bewustwording, waarbij alles in het teken staat van het leerproces van de student. Hierbij is theater naast het doel dus ook middel. Daarom biedt Drang educatieve projecten op maat aan die speciaal ontwikkeld zijn vóór en gericht zijn óp de diverse en specifieke doelgroepen van het MBO. 

Het cultuur educatieve aanbod van Drang vergroot het kritisch denk- en inlevingsvermogen van studenten. De belangrijkste elementen zijn zelfreflectie, het leren onderscheiden van feit & fictie, buiten je eigen referentiekader stappen en begrip krijgen voor de ander.

 

Drang schuwt niet om heikele onderwerpen uit de jongerencultuur aan te snijden: 

alcohol, drugs, psychische gezondheid, seks, relaties, pesten, geweld, risico’s van sociale media en radicalisering: dus sluiten naadloos aan bij de diverse thema’s en leerlijnen uit het mbo-onderwijs.  

Het zijn voorstellingen die de jongere uitdaagt, ontroert, provoceert, confronteert en vooral uitnodigt tot zelf nadenken. Want (h)erkennen is de eerste stap in het bewust worden van de eigen keuzes en mogelijkheden.

 

Het cultuur educatieve aanbod bestaat uit een totaalpakket voor docenten en studenten: een theatervoorstelling met aansluitende workshop door de acteurs. 

Bij iedere voorstelling wordt een interactieve, digitale lesbrief aangeboden met materiaal   dat in de lessen kan worden gebruikt als voorbereiding op de voorstelling en/of als verdieping achteraf

Wij bieden: Theater

Aanbieder

Theatergroep Drang
Schelpkade 45
2514KB Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Sigrid Cleij
0703464645
info@drang.nl
www.drang.nl