Topaze

Beeldende kunst

Centrum

Topaze is een kunstenaarscollectief met een unieke eigentijdse kleurrijke stijl. Topaze biedt beeldende workshops aan in eigen werkplaats te Transvaal of op locatie.

Topaze is een kunstenaarscollectief gevestigd te Transvaal Den Haag. Door het combineren van verschillende achtergronden; fotografie, mode en ruimtelijk ontwerpen heeft Topaze een unieke eigentijdse kleurrijke stijl ontwikkeld.  

Topaze is gespecialiseerd in het transformeren van elke ruimte, binnen of buiten, groot of klein. Ontwerpen van Topaze waren te zien op festivals als The Hague Jazz, Lowlands, North Sea Jazz en bij artiesten als Anouk, Krezip, Cesar Zuiderwijk en Joss Stone. Concepten van Topaze zijn toegepast in kunstprojecten in stadsvernieuwingswijken, scholen en workshops.

Topaze biedt beeldende workshops op maat aan met disciplines als tekenen, schilderen, ruimtelijk werken, street-art en zeefdrukken. De workshops kunnen in overleg met de scholen themagericht passend in de leerlijn zijn.

B.v. decor voor het eind toneelstuk van een groep 8, beeldende workshop in het kader van de literatuurdag, kennis maken met street-art de workshop “TAG”, kennis maken met zeefdrukken door een t-shirt te zeefdrukken.

Of een museabezoek met een daarbij passende workshop.

Topaze initieert ook kunstprojecten waar scholen zich op kunnen inschrijven.

In de werkplaats kunnen kinderen en jongeren ook op de open atelier dagen vrij komen werken. Topaze kan begeleiding bieden het opbouwen van een port folio voor het aanmelden bij een creatieve opleiding.

 

Topaze gelooft in een “iedereen-kan–creeëren” mentaliteit.

De werkplaats van Topaze is gevestigd in het monumentale pand de Julianakerk in de wijk Transvaal. Topaze werkt op structuele basis samen met de Praktijkschool de Einder. De jongeren werken mee aan kunstprojecten en creatieve opdrachten voor de school, de wijk en festivals.

De kunstenaars hebben jaren ervaring met het werken met jongeren met verschillende culturele achtergronden en in de Haagse stadswijken.

Topaze hecht er belang aan dat de jongeren zich kunnen ontwikkelen en uiten door middel van verschillende disciplines en dat ze door particpatie zichtbaar worden.

Wij bieden: Beeldende kunst

Aanbieder

Topaze
Kempstraat 124
2572 GK Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Vanja Treffers
070 752 22 43
info@topaze.net
www.topaze.net