Trees en Gedichten

Interdisciplinair, Literatuur

Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek

Sinds meer dan 20 jaar werk ik als docent creatief schrijven. Ik adviseer, ontwerp, organiseer en voer uit, alleen en met anderen.

Als zelfstandig gevestigd schrijfdocent werk ik voor particulieren,  voor scholen, bibliotheken, bedrijfsleven en centra voor kunsteducatie. Ik adviseer, en ontwerp projecten op maat, onder meer community-arts projecten waarin ik creatief schrijven een rol geef. 

Ik stond aan de wieg van team en bedrijf Huis van Gedichten, en bouwde dat uit sinds 2004 tot in medio 2015 tot een organisatie met een maatgericht poëzie-aanbod in cultuureducatie en cultuurparticipatie. Dat deed ik op basis van mijn landelijk georiënteerde praktijk als docent creatief schrijven.

Nadat ik met het volgen van de Leergang Cultuuronderwijs (RUG, 2013) mijn perspectief verruimde en mijn gereedschappen scherpte veranderde de focus van mijn werkterrein. In mijn hoofd kreeg de poëzie opnieuw haar plek binnen het bredere terrein van de kunsten. Tegelijkertijd scherpte ik mijn denken en vaardigheden in het cultuuronderwijs.

Inmiddels verschuift mijn aandacht meer en meer naar de betekenis die het het maken en ervaren van kunst in het dagelijkse bestaan kan hebben, praktisch, en theoretisch.

Heel praktisch betekent dat dat ik nog steeds - bijvoorbeeld - poëzieles geef. Tegelijkertijd betekent het dat de mix van praktijk en theorie me momenteel steeds weer nieuwe inzichten en mogelijkheden biedt. Ik geniet van het bestaan als lerende mens.

 

Aanbieder

Trees en Gedichten
Wisselende locaties
2500xx Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Trees Steeghs
06 26 70 81 40
treessteeghs@gmail.com