Verkeerd GekruiD

Dans, Muziek, Theater

Centrum

Verkeerd GekruiD is een driekoppig duo uit Leiden en Den Haag, bestaande uit Shady Beek, Gideon Doolaard en Helena Hecker.

In november 2015 is het ooit allemaal begonnen als experimentele, absurdistische composities met een flirt naar het psychedelische. Op den duur kwamen er ook Nederlandstalige liedjes bij waar af en toe een absurdistisch tintje in naar voren komt.'Verkeerd' representeert het absurdistische, 'GekruiD' het meer toegankelijke Nederlandstalige. Bij live-optredens speelt Verkeerd GekruiD louter GekruiDe liedjes. Deze verhaalvertellende liedjes worden als humoristisch ervaren en dat zijn ze ook.

De danseres is er na verloop van tijd bijgekomen bij de opname van een videoclip. Dit bleek een zeer vruchtbare samenwerking. Met de danseres op het podium erbij zijn er voldoende prikkels voor het kijkende oor, maar ook voor het luisterende oog.

Inmiddels zijn er veel optredens geweest waarbij 'Verkeerd GekruiD' als een bijzondere act wordt ervaren die eruit springt en dan ook vaker wel dan niet wordt gevraagd om nog een keer te komen spelen.


LIVE:

Tijdens de live-optredens kiest Verkeerd GekruiD altijd vooraf een vorm, waarin het optreden gegoten wordt. Zo is de danseres een tijd op reis geweest, dus kon er op het podium niet van haar danskunsten genoten worden. Dit was natuurlijk een emotionele tijd, waarin de band eerst wat verward en vervreemd stond. Via social media (Facebook YouTube) werd er een hartverscheurende oproep gedaan of iemand wellicht de danseres had gezien. Door het ontbreken van de danseres had de band besloten dat er geen optredens konden plaatsvinden, maar daar zijn zij snel van teruggekomen. Bij het eerstvolgende optreden werd de danseres vervangen door een paspop, gekleed in kledij van de danseres. Op deze manier kon de band zonder onoverkomelijke schuldgevoelens het podium bombarderen met hun welgemeende emoties.

Andere thema's zijn weleens Willem de Zwijger, Einstein, en tijdreizen naar het einde van de wereld geweest.

Wij bieden: dans, muziek, theater.

Aanbieder

Verkeerd GekruiD
Loosduinsekade 725
2517 BP Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Shady Beek
06 23 68 42 83
shadybeek@hotmail.com