Zand en Veren

Interdisciplinair, Theater

Segbroek

Een les van Storytellers Caja van der Poel en Annemieke Wauters die de verbeeldingskracht verstrekt en stilstaat bij de vragen: Wie ben ik, wat vind ik en hoe verhoud ik mij tot de wereld om mij heen?

Eerst luisteren de kinderen naar het verhaal wat Caja en Annemieke hen samen vertellen. Luisteren naar een boeiend verhaal vergroot de verbeeldingskracht en het inlevingsvermogen. Dit stelt mensen in staat om nieuwe dingen te denken en te begrijpen. Aan de hand van een uitdagende filosofische vraag wisselen de leerlingen daarna, onder begeleiding van Annemieke en Caja, gedachten uit over de thema's in het verhaal. Het filosofisch gesprek is een prachtig middel om een onderwerp bespreekbaar te maken en te verkennen, met respect voor iedere deelnemer en zijn gedachtegangen. Filosoferen helpt kinderen zelfstandig te denken en zich uit te spreken.

Zand en Veren voor groep 8 is ontworpen ter ondersteuning van de leerkracht, die zijn/haar leerlingen begeleidt bij het onvermijdelijke proces van Oudste groeper naar Brugpieper, en uiteindelijk tot zelfstandige burger en weldenkend, creatief mens. Thema's als leiderschap, de wijsheid van creativiteit en rijkdom van diversiteit worden belicht.

Zand en Veren voor groep 1&2 is ontworpen in antwoord op de vraag om te filosoferen met jonge kinderen, voor wie waan en werkelijkheid nog in dezelfde wereld wonen.

Het verhaal vertelt van drie kinderen waarvan er één de nieuwe leider van het land moet worden. Maar wie? Wie gekozen wordt hangt af van een spel wat hun vader voor hen heeft bedacht. Deze spannende situatie brengt hen alledrie bij de vraag: wie ben ik en wat doe ik? Het verhaal wordt aangepast op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de betreffende groep en bevat altijd elementen van Avontuur en Spanning, Keuzes maken, Trouw zijn aan jezelf, Hulp van anderen en het Belang van het waarderen van je Aard.

Wij bieden: Theater

Aanbieder

Zand en Veren
Vinkensteynstraat 61
2562 TM Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Caja van der Poel
06 14 45 99 98
cajavanderpoel@gmail.com
www.cajaskinderverhalen.nl