Briza

Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Mediacultuur, Muziek, Theater

Centrum

Briza is een muziektheatergroep die musicals maakt voor de jeugd, waarin op een aansprekende wijze gebruik wordt gemaakt van live muziek, dans en video-animatie.

Briza bestaat in 2016 twintig jaar! Briza bestaat uit 5 musici: Jan Erik Noske (fluit/keyboard), Frank de Vries (gitaar), Gregory Vanhouttem (percussie), Johan Olof (viool), Linda Elmensdorp (piano) en 3 spelers/zangeressen: Jennie Hidding, Yvette Olof en Shakira Wardenaar.

Samenwerking tussen de verschillende disciplines en laagdrempelige voorstellingen zorgen voor sprankelijke, aantrekkelijke voorstellingen waarbij belangrijke maatschappelijke thema's aan de orde komen, o.a. 'red de natuur', 'vooroordelen de wereld uit', 'het belang van water' en 'democratie'.

Muziektheater Briza speelt op de basisscholen zèlf maar ook in het Haagse Zeeheldentheater, haar vaste speelplek. De voorstellingen vinden meestal plaats in het kader van bijzondere gebeurtenissen zoals: 'de viering 70 jaar vrijheid', 'de opwarming van de aarde' (Urgenda/Parijs), 'hoe om te gaan met het milieu' en 'de viering 200 democratie'.

Briza maakt van al haar producties een DVD/CD Box die de leerlingen mee naar huis krijgen en een uitgebreide lesbrief met een docentenhandleiding en een leerlingenblad om klassikaal de voorstelling te kunen voorbereiden en/of na te bespreken.

Wij bieden: theaterworkshops, educatieve voorstellingen

Aanbieder
Briza
Trompstraat 340
2518 BT Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Jan Erik Noske
0703992222
info@briza.nl
www.briza.nl