De Nieuwe Regentes

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Interdisciplinair, Dans, Muziek, Theater

Segbroek
www.denieuweregentes.nl

Theater De Nieuwe Regentes is een culturele ontmoetingsplek in, van, voor, door en met de buurt en ‘de wereld in Den Haag’ en brengt originele programma’s met kwaliteit.

Algemeen

Het theater is door gebouw (voormalig zwembad), werkwijze, organisatie, programma, partners en het ondernemerschap een verrassend theater waar álles anders is!

Jeugdprogrammering

Voor de allerkleinsten is er iedere woensdag een Ukkieconcert en op vrijdag Peuterdans. Voor basisscholen biedt DNR door het seizoen heen schoolvoorstellingen aan, o.a. samen met het Holland Dance Festival. Er zijn regelmatig themavoorstellingen voor jeugd, rond Sinterklaas, Kerst en festivals. Uiteraard doet DNR in de herfstvakantei mee aan festival De Betovering, organiseert samen met partners in de voorjaarsvakantie Krokus Kabaal en rond Pasen het festival 2 Turven op Locatie.

Schoolvoorstellingen

De Nieuwe Regentes biedt samen met Holland Dance Festival schoolvoorstellingen aan. Het aanbod bestaat uit toegankelijke, vaak interactieve voorstellingen die de belevingswereld van de kinderen vergroten.

.

Maatwerk

Naast de schoolvoorstellingen die via Cultuurschakel worden aangeboden is er ook de mogelijkheid voor scholen om 'op maat' activiteiten te ontwikkelen in één of meer ruimtes van het theater. De Nieuwe Regentes stimuleert 'scholen op loopafstand' om de weg naar dit buurtgerichte theater te vinden, bijvoorbeeld voor een rondleiding en kijkje achter de schermen of een spannende speurtocht door het gebouw.

Contact

Neem voor meer informatie en/of educatieprojecten op maat contact op met Quirina van Hof: educatie@denieuweregentes.nl of 070-22119988

Toekomst

De komende jaren wil DNR zijn culturele, maatschappelijke en verbindende rol verder uitbouwen. Wij willen bovenal een bijzonder en bruisend buurttheater zijn, dat met een klein vast team en een grote, diverse groep vrijwilligers op professionele wijze een warm bad biedt aan bewoners, bezoekers, opkomende en gearriveerde (podium)kunstenaars, partners en huurders. Een niet te missen cultureel centrum met historie, waar verrassend mooie programma's, festivals, activiteiten en exposities te beleven zijn.

Wij bieden: theater.

Aanbieder
De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag
www.denieuweregentes.nl

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Quirina van Hof
070 211 99 88
educatie@denieuweregentes.nl