Stroom Den Haag

Beeldende kunst

Centrum
www.stroom.nl

Stroom Den Haag is een kunstcentrum met een breed scala aan activiteiten. Het programma richt zich vanuit de beeldende kunst, vormgeving en architectuur op de stedelijke samenleving.

De lesbrief Beeldengalerij die in opdracht van Stroom door Ingrid Mol is gemaakt (kunstenaar/docent, tevens maker van een sokkelbeeld), bestaat uit twee opties waaruit docenten naar eigen inzicht kunnen kiezen. zie: www.hierkanjouwbeeldstaan.com

NB: bij het inhuren van een vakleerkracht via Stroom is het aanbod niet gratis. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de groep.

Bezoek de Beeldengalerij in de Haagse binnenstad en/of download de lesbrief zodat de leerlingen op school een eigen beeld kunnen maken.

In hartje Den Haag vormt de Beeldengalerij al meer dan twintig jaar een dwarsdoorsnede van de Nederlandse beeldhouwkunst. Het winkelende en ander publiek loopt er dagelijks langs.
Op het kruispunt van de Grote Marktstraat en het Spui staat om de 25 meter een beeld op een ovalen sokkel. Er zijn 40 sokkels. De beelden wisselen in de loop van de tijd steeds van plaats. De verplaatsbare sokkel is ontworpen door Geert Lap; de tekstborden bij de sokkelbeelden door Rudo Hartman.

Wij bieden: beeldende kunst.

Aanbieder
Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag
www.stroom.nl

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Jane Huldman
070 365 89 85
jhuldman@stroom.nl