Tipiko Den Haag

Muziek

'Tipiko Den Haag'' is een samenwerkingsverband van verschillende muzikanten rondom een Nederlands-Curaçaos echtpaar dat met het idee kwam om vanuit Den Haag traditionele Curaçaose muziek nieuw leven in te blazen. Die muzieksoort wordt ''Tipiko'' genoemd.

Er is een periode geweest dat iedere zichzelf respecterende wijk op Curaçao een eigen Tipiko-band had. De wijk Santa Rosa had dus een “Tipiko Santa Rosa”. En aangezien Den Haag een bijzondere ontmoetingsplek vormt voor mensen uit de verschillende landen binnen het Nederlandse Koninkrijk, mag een Haagse Tipiko-band niet ontbreken.

Met instrumenten als mandoline, cuatro, trekharmonica, bas en diverse percussie brengt Tipiko Den Haag een diversiteit aan Curaçaose muziekstijlen ten gehore, waaronder de ritmische Antilliaanse wals, de
ophitsende tumba en de swingende dansa, met wellicht een uitstapje naar Latijns Amerikaanse invloeden als bolero en cumbia. Geniet u dus van Tipiko Den Haag!

 

Wij bieden: muziek, muziekproducties, theaterproducties, cultureel erfgoed, muziekerfgoed uit Curaçao, muziekerfgoed uit Aruba, muziekerfgoed uit Bonaire.

Aanbieder

Tipiko Den Haag

Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Julian Starink

tipikodenhaag@gmail.com