Woodstreet Big Band

Muziek

Segbroek
www.woodstreet.nl

De Woodstreet Big Band is het oudste nog spelende jazzorkest uit Den Haag in traditionele bezetting. Met zangeres Natascha de Jong , zanger Gijs Kummeling en dirigent Stanislav Mitrovic.

In 1972 opgericht vanuit de personeelsvereniging van het ministerie van landbouw en visserij, waar ruim 30 jaar is gerepeteerd. De naam Woodstreet is afgeleid van de voormalige ''1e van den Boschstraat'', waar het ministerie van landbouw en visserij vroeger was gevestigd.

Optredens

In de loop der jaren heeft de band deelgenomen aan een aantal landelijke evenementen, zoals de Tros big band festivals in Amersfoort en Scheveningen, de Heineken jazzweek, jazz at the Luxor in Rotterdam, het plein festival in den haag, the Seabreeze big band event, het big band blast event, het Haags Uit Festival, the Hague jazz festival, Stadsbal, het Bevrijdingsfestival Den Haag, Jazz in de gracht en diverse andere openbare en besloten festiviteiten.

Projecten

De bandleden dagen zichzelf steeds opnieuw uit door een project op te zetten rondom een muzikaal thema. Zo is in 2010 een tournee gedaan met het unieke project Haagse beat meets jazz. Een repertoire van meer dan twintig nationaal en internationaal bekende Haagse popsongs: Venus van Shocking Blue, Radar Love van de Golden Earring, Sacrifice van Anouk, True love that's a wonder van Sandy Coast en Bring down tomorrow van Di-rect. Aan dit project deden diverse bekende hagenaars mee: Andy Tielman, Hans Vandenburg, Robert Jan Stips, Nicko Christiansen en Cesar Zuiderwijk.

In november 2012 is het 40-jarige bestaan gevierd met het programma 40 years of swing. Voor dit wederom unieke project zijn speciaal voor de woodstreet big band enkele arrangementen gemaakt van bekende muziekstukken uit de pop- en filmmuziek van de afgelopen 40 jaar. Daarnaast is muziek gebracht uit thema's waarmee de afgelopen 40 jaar werd opgetreden.

Wij bieden: muziek bigband jazz saxofoon trompet trombone gitaar zang drums piano dirigent pop funk swing americain songbook haagse beat meets jazz, muziek, jazzorkest, orkest.

Aanbieder
Woodstreet Big Band
Archimedesstraat 80
2517 RX Den Haag
www.woodstreet.nl

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Laura Wijninga
0641499236
info@woodstreet.nl