20-11-2024

Tweedaagse training Begrijpen met je handen

Tweedaagse training Begrijpen met je handen  

Het belang van creatief onderwijs van jongs af aan.

CultuurSchakel organiseert samen met Kris Kras Atelier een tweedaagse training op dinsdag 19 en woensdag 20 november 2024 waarin het belang van creatief onderwijs van jongs af aan centraal staat. De training is ontwikkeld  door Sabine Plamper, auteur van het boek Begrijpen met je handen, en wordt gegeven door Tjakka Diddens en Sienna Willemsen twee professionals opgeleid door Sabine Plamper. De training is voor professionals die met jonge kinderen werken binnen o.a. de Voorschoolse Educatie zoals pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches of kunstvakdocenten beeldend. 

Inhoud

Het bijzondere aan de werkwijze van Kris Kras Atelier is dat leren, vrij spel en verbeeldingskracht samen komen. Kinderen zijn betrokken omdat ze ruimte krijgen om eigen ideeën te volgen. De verschillende resultaten van deze beeldende lessen tonen een rijk creatief proces: #dewerkjesvoorbij. Er wordt gewerkt vanuit een rijk, verrassend maar ook laagdrempelig materiaalaanbod. De focus ligt op onderzoek, zelfontdekkend leren en eigen oplossingen te bedenken. Op deze manier worden diverse vaardigheden getraind vanuit intrinsieke motivatie, zowel beeldend als motorisch en sociaal. 

In twee trainingsdagen wordt deze duidelijke visie op het jonge kind en creativiteit onderbouwd en gepresenteerd, onder andere met foto’s en films uit de praktijk. Het gaat hierbij om flow en creativiteit met een kleine c, zonder prestatiedruk, maar met ruimte om te ontdekken. 
 

Werkwijze

Je gaat zelf aan de slag op een speelse manier. Met eenvoudige en uitdagende materialen die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. De tweedaagse training biedt inspiratie, verdieping en veel praktische handvatten. Na deze training ben je geïnspireerd met veel ideeën om direct te kunnen toepassen op je groep of binnen je werk met het jonge kind.

  • Datum: Dinsdag 19 en woensdag 20 november 2024
  • Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Haags KunstAtelier, Van Speijkstraat 153A in Den Haag
  • Prijs: Deelname is kosteloos en wordt via CultuurSchakel vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK3) betaald. 
  • Lunch: inbegrepen (kosteloos).
  • Annuleren: Kosteloos afmelden tot zondag 17 november 2024. Daarna wordt er €50,00 in rekening gebracht i.v.m. gemaakte kosten.

 

Helaas is deze training vol, zet me op de wachtlijst voor andere data.