09-01-2023

Expositie tekenlessen bij Toon

Op maandag 12 december presenteerden de kinderen die bij Toon teken-en schilderles hebben gevolgd hun werk. Tot 14 januari is de kunst te bewonderen. De teken-en schilderlessen waren een Gouden Idee, bedacht door kinderen die de BinnenBuiten workshops volgden en nadachten over manieren om kunst en cultuur in hun wijk onder de aandacht te brengen.

De afgelopen weken heeft een groep van zo'n 10 kinderen o.l.v. meester Hasan van de Kinderkunstacademie, schildertechnieken geoefend. Ze begonnen eind september, elke maandagmiddag van half vier tot half vijf bij Toon aan het Zicht 114. De eerste lessen oefenden ze op papier, eerst schetsen met potlood en vervolgens schilderen. Na papier gingen ze verder op canvas, eerst een kleine en tot slot een grote. Hun werk wordt geëxposeerd bij Toon van 12 december tot 14 januari.

Toon is een initiatief van Ruben Abels en Iris Vetter. De wijk Bouwlust wordt gerenoveerd en de voormalig winkelpanden aan het Zicht stonden bijna allemaal leeg. De gemeente en Staedion gaven Ruben en Iris de gelegenheid om een ruimte te vullen en vanuit daar en met kunst als middel verbinding teweeg te brengen in de buurt.

Vanaf maandag 2 januari 2023 starten de lessen weer. Lees hier meer en meld je nu aan voor de komende lessen!
Wanneer: dagelijks, tot 14 januari
Hoe laat: 15.30 uur
Waar: 
Toon, Het Zich 114, 2543 AP Den Haag
Meer informatie via Hasan, 06 404 887 44