Alleen maar lieve jongens

HNTjong

Theater, Muziek

Groep: 5-6, 7-8

'Alleen maar lieve jongens' is een fantasierijke voorstelling over vader- en moederfiguren, mannelijkheid en rolpatronen. Zeno is druk, praat veel te hard, heeft energie voor duizend en valt altijd op in de klas. Zeno moet zich van de juf gaan gedragen en rustiger worden, “zoals de meisjes”. Zeno snapt er niks van – misschien komt het wel omdat er bij hem thuis geen meisjes zijn. Het is gewoon hij, papa en pap. Zeno besluit: hij moet voor het einde van het schooljaar een moeder hebben. Eén van zijn vaders moet vanaf nu zijn moeder zijn! Zijn vaders hebben aan één blik genoeg en storten zich in de fantasiewereld van Zeno. 

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

10-02-2025 tot 14-02-2025

Lesmateriaal:
Voorafgaand aan de voorstelling ontvangen alle leerlingen een workshop in de klas. Maak je klaar voor een klassikale krachtmeting: 100 meter knuffelen of 1000 kilo stoeien? Kun je zachtjes brullen? Stoer huilen? En dansend marcheren? Een bootcamp die iedereen klaarstoomt om sterk de wereld in te gaan. Maar wat is sterk?
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€10,50 p/lln
Capaciteit:
150
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
70 minuten