Vreemd Ding

HNTjong

Theater, Beeldende kunst

Groep: 3-4, 5-6

'Vreemd Ding' is een beeldende fantasierijke voorstelling over hoe een wereld die je dacht te kennen plotseling vreemd aanvoelt. Geïnspireerd op de prentenboeken van tekenaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan. Wonderlijke wezens zijn aan het werk in een vreemde machine. Signaalborden wijzen de weg achterstevoren, een soort telefoon rinkelt onophoudelijk en een groot hoofd stopt nooit met praten. Iedereen doet zijn best om juist te lopen en de apparaten goed te bedienen. Het is niet de bedoeling vragen te stellen. Volg de regels, ook als je ze niet begrijpt. Maar wat gebeurt er als het alarm afgaat omdat een van de machines stopt met werken?

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

14-10-2024 tot 18-10-2024

Lesmateriaal:
Stel je voor dat de deur van je klaslokaal langzaam opengaat. Stel je voor dat er iemand binnenkomt. Nee, niet iemand. Iets. Voorafgaand aan de voorstelling komt er een machientje langs op school, op zoek naar vreemde en ongewoon gewone zaken. Bouw in de workshop samen aan het kabinet der wereldverwonderingen.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€10,50 p/lln
Capaciteit:
150
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
55 minuten