PROVO

Tafel van Vijf Muziektheater

Theater, Muziek

Bij de huidige pittige tegenstellingen in de samenleving is er veel reden voor protest en verzet. We zien een parallel met de provo’s in de jaren ‘60. Is het ludieke optimisme van toen nog een voorbeeld, of werkt het nu anders?  We volgen de charismatische Robert Jasper Grootveld die met humor de boel ontregelt. In zijn acts op straat krijgt hij veel aandacht en al snel ontstaan ludieke, vreedzame protestacties. Tot grote verbazing van de rest van de bevolking worden die hardhandig neergeslagen. Daarmee bewijst de Staat in de ogen van de provobeweging zijn weeffouten. En dan wordt Provo pas echt fanatiek.  

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

03-06-2025 tot 03-06-2025

Lesmateriaal:
De interactieve pop-up expo (onderdeel van het programma voorafgaand aan de voorstelling) geeft de benodigde informatie en biedt historische context om de voorstelling goed te kunnen volgen.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€11,50 p/lln
Capaciteit:
90
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
100 minuten