Romeo & Julia (HNT)

HNTjong

Theater, Dans

Een mix van theater en film vertelt de waargebeurde, grappige en rauwe verhalen van jonge meiden die naar Nederland komen om een nieuw bestaan op te bouwen. Een bijzondere monoloog over je thuis voelen, opnieuw beginnen en opgroeien in een nieuwe cultuur.  Afia is een aantal jaar geleden met haar ouders vanuit Ghana naar Nederland vertrokken. Zij maakt een film voor haar zusje, die binnenkort dezelfde reis zal afleggen. Op deze manier hoopt Afia haar zusje voor te bereiden op het leven in Nederland en te laten zien hoe je als jonge vrouw een nieuw leven kunt opbouwen in een vreemd land.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

21-11-2024 tot 23-11-2024

Lesmateriaal:
Draag met je klas bij aan een landelijk onderzoek naar ontsnappen en ontregelen. Door middel van een workshop vooraf in de klas, doe je onderzoek naar de verwachtingen die op jouw schouders drukken en de voetstappen die hieraan voorafgingen.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Ja
Prijs:
€11,50 p/lln
Capaciteit:
250
Ringleiding aanwezig:
Ja
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
120 minuten