Crossing Border

Interdisciplinair, Literatuur, Muziek, Theater

Leerlingen ontmoeten hun favoriete artiest en dragen zelf geschreven poëzie voor tijdens de eindpresentatie op Crossing Border.

Crossing Border Muziek in poëzie & Poëzie in muziek Leerlingen ontmoeten hun favoriete artiest en dragen zelf geschreven poëzie voor tijdens de eindpresentatie op Crossing Border. Muziek en poëzie zijn onlosmakelijk verbonden en beïnvloeden elkaar. Leerlingen luisteren naar nummers van twee muzikanten die geprogrammeerd staan op het festival. In de les ontrafelen leerlingen de muzikaliteit van poëzie en spoken word. Via verschillende werkvormen schrijven ze allemaal een eigen gedicht met als uitgangspunt de muziek. We werken aan het effect van ritme, harmonie en dynamiek in de eigen teksten, zowel op papier als tijdens de voordracht. De eindpresentatie vindt plaats tijdens Crossing Border festival in november, de leerlingen staan samen met de muzikanten op het podium.

Aanbieder

Huis van Gedichten
De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag

Neem contact op met
Quinten van Winden
0707370029
quinten@huisvangedichten.nl
www.huisvangedichten.nl
Locatie:
op school
Prijs:
€420 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
300 minuten
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet
Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal