01-01-2024

Cursus Voor de klas in het primair onderwijs

Data & tijden: de cursus wordt wellicht opnieuw aangeboden v.a. januari 2025
Locaties: worden nader bekendgemaakt
Doelgroep
: Creatieven werkzaam in een kunst-, erfgoed- of mediadiscipline met een afgeronde kunstopleiding.  Deze cursus is op post-hbo niveau.
Tijdsduur: 6 trainingsochtenden van 3,5 uur + stage en dagdeel intervisie.
Kosten: €200
Trainer: Judith Vossen en Mireille Huijbers

Geef hier je interesse aan

 

Inleiding

Op veel basisscholen zijn kunstdocenten actief. Ze worden gewaardeerd om hun expertise en waardevolle bijdrage aan cultuuronderwijs. Door het huidige lerarentekort wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de kunstvakdocent. Er is steeds meer behoefte aan bekwame kunstvakdocenten die het vak van goed lesgeven aan een diverse groep leerlingen verstaan.

CultuurSchakel organiseert vanaf januari 2025 opnieuw een training van 6 bijeenkomsten. Binnen dit opleidingstraject `Voor de klas in het po’ dat o.a. gericht is op het versterken van de pedagogisch didactische vaardigheden, hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan die bekwame kunstvakdocent.

Na deze training heb je kennis over het basisonderwijs, kun je kwalitatieve lessen/projecten verzorgen die aansluiten bij de vraag van de school en de leerling en ben je goed in staat samen te werken met de school. Je brengt het geleerde direct in de praktijk in een stage en je krijgt feedback van de cursusgroep en de trainers. De training is ervaringsgericht en heeft als doel om zoveel mogelijk de eigen lespraktijk in te brengen.

Informatie

Lees hier meer over het programma en de instapeisen.
Wil je meer weten over deze cursus? Of heb e vragen over het scholingsaanbod van CultuurSchakel? Neem dan contact op met Gerbry Junte, 06-46 94 10 27.