15-10-2024

Tweedaagse training Begrijpen met je handen

Tweedaagse training Begrijpen met je handen  

Het belang van creatief onderwijs van jongs af aan.

CultuurSchakel organiseert samen met Kris Kras Atelier een tweedaagse training op dinsdag 15 en woensdag 16 oktober  2024 waarin het belang van creatief onderwijs van jongs af aan centraal staat. De training is ontwikkeld door Sabine Plamper auteur van het boek Begrijpen met je handen, en wordt gegeven door Tjakka Diddens en Sienna Willemsen twee professionals opgeleid door Sabine Plamper. De training is voor Haagse VVE locaties in samenwerking met de onderbouw van de aansluitende basisschool, pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches en leerkrachten onderbouw of internbegeleiders. Doel is dat er een doorlopende leerlijn op die locatie ontstaat van peuter naar kleuter. De training wordt aangeboden i.s.m. Haags Leernetwerk Kwaliteit VVE.

Inhoud

Het bijzondere aan de werkwijze van Kris Kras Atelier is dat leren, vrij spel en verbeeldingskracht samen komen. Kinderen zijn betrokken omdat ze ruimte krijgen om eigen ideeën te volgen. De verschillende resultaten van deze beeldende lessen tonen een rijk creatief proces: #dewerkjesvoorbij. Er wordt gewerkt vanuit een rijk, verrassend maar ook laagdrempelig materiaalaanbod. De focus ligt op onderzoek, zelfontdekkend leren en eigen oplossingen te bedenken. Op deze manier worden diverse vaardigheden getraind vanuit intrinsieke motivatie, zowel beeldend als motorisch en sociaal. 

In twee trainingsdagen wordt deze duidelijke visie op het jonge kind en creativiteit onderbouwd en gepresenteerd, onder andere met foto’s en films uit de praktijk. Het gaat hierbij om flow en creativiteit met een kleine c, zonder prestatiedruk, maar met ruimte om te ontdekken. 
 

Werkwijze

Je gaat zelf aan de slag op een speelse manier. Met eenvoudige en uitdagende materialen die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. De tweedaagse training biedt inspiratie, verdieping en veel praktische handvatten. Na deze training ben je geïnspireerd met veel ideeën om direct te kunnen toepassen op je groep of binnen je werk met het jonge kind. 

  • Datum: Dinsdag 15 oktober en woensdag 16 oktober 2024
  • Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Haags KunstAtelier, Van Speijkstraat 153A in Den Haag
  • Prijs: Deelname is kosteloos en wordt door Haags Leernetwerk Kwaliteit VVE  betaald. 
  • Lunch: inbegrepen (kosteloos).

Annuleren: Kosteloos afmelden tot zondag 13 oktober  2024. Daarna wordt er €50,00 in rekening gebracht i.v.m. gemaakte kosten.