Financiën

Er bestaan allerlei lokale en landelijke fondsen en regelingen waar je als school cultuuronderwijs mee kunt financieren. We hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet.

Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP)

VMBO, PRO en VSO

Het FCP komt dit najaar met een nieuwe ronde subsidiemogelijkheden voor VMBO, PRO en VSO scholen. De subsidie houdt in dat de school een gelijkwaardige samenwerking met een culturele aanbieder aangaat (en dat kan van alles zijn, van een museum tot een theatergroep etc.). Er wordt daarbij gewerkt aan een duurzame versterking van de cultuureducatie op school. De subsidie bedragen kunnen oplopen tot €80.000,-.

MBO

MBO-scholen kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor culturele projecten bij het FCP. De subsidie bedraagt maximaal €55.000,-. In september volgt meer informatie.

Meer informatie over subsidie aanvragen via FCP.

Fonds21

Fonds 21 wil kunstinstellingen kwalitatief stimuleren en een toegankelijk aanbod te ontwikkelen voor jongeren die een mbo-opleiding volgen. Onder kunsteducatie verstaan we doelbewust leren over en door middel van kunst. Aanvragen voor educatieprojecten kunnen alle kunstdisciplines betreffen. Aanvragen kunnen meerjarig zijn (programma’s) of semi-permanente (museale) presentaties. Meer informatie

Meer weten?

Wil je meer informatie over financiële mogelijkheden of kun je hulp gebruiken bij het aanvragen van fondsen en subsidies? Neem dan contact op met cultuurcoach Eric Schulp via e-mail ericschulp@cultuurschakel.nl of telefoon 06 – 46 94 16 62