Evensong Festival

Een ‘fresh expression’ voor de choral evensong als kunstvorm onder de artistieke leiding van Daniël Rouwkema

Interdisciplinair, Muziek

Het Kloosterkerkkoor (Den Haag) bestaat 100 jaar, en dat wordt gevierd met een eendaags Festival. Samen met de Stichting Chorale Haganum en onder leiding van artistiek leider Daniel Rouwkema is een veelzijdig en interessant programma ontwikkeld waar de evensong als artistieke kunstvorm onder de aandacht zal worden gebracht.

Zaterdag 10 juni, 10.00 tot 18.00 uur Kloosterkerk, Lange Voorhout 2–4, 2514 ED Den Haag Kosten deelname € 27,50 (inclusief lunch en koffie en thee)

Klik op deze link om direct aan te melden

Evensong Festival Een ‘fresh expression’ voor de choral evensong als kunstvorm - 10 juni 2023  Evensong Festival in de Kloosterkerk (Den Haag) Het Kloosterkerkkoor (Den Haag) bestaat 100 jaar, en dat wordt gevierd met een eendaags Festival. Samen met de Stichting Chorale Haganum en onder leiding van artistiek leider Daniel Rouwkema is een veelzijdig en interessant programma ontwikkeld waar de evensong als artistieke kunstvorm onder de aandacht zal worden gebracht. Een choral evensong is een bijna geheel gezongen vesperviering die in een groot deel van de Engelse kathedralen en kapellen dagelijks plaatsvindt. Het is een combinatie van hoogwaardig uitgevoerde koormuziek en eeuwenoud ritueel. Iedereen die belangstelling heeft voor de muzikale, theologische, literaire of historische aspecten van de Anglicaanse traditie van de (dagelijkse) choral evensong is van harte welkom tijdens het festival. Grote namen uit de Engeland en Nederland zullen de aanwezigen meenemen in de betekenis en potentie van de choral evensong voor Nederland. Op deze manier kan een fresh expression worden gegeven aan de muzikale en literaire rijkdom van de Anglicaanse koormuziek. Barry Rose, die jarenlang cantor en organist in St. Paul’s Cathedral in London was, komt over om ons de kneepjes van het vak te leren. De theologen Sytze de Vries en Pieter Oussoren gaan in op het belang van actuele vertalingen van liederen en psalmen. De artistieke en muzikale leiding is in handen van Daniel Rouwkema, die in Nederland meerdere koren leidt die regelmatig choral evensongs verzorgen. Organist Geerten van de Wetering zorgt voor de begeleiding op het Marcussen-orgel van de Kloosterkerk. En Hanna Rijken, initiatiefnemer van Choral Evensong & Pub in Utrecht gaat in op het feit dat veel mensen die op zondag niet meer naar de kerk gaan, zich laven aan een Evensong. Een echte hype. Of is het toch meer? Natuurlijk wordt er door iedereen gezongen, heel veel gezongen! Kom meedoen! Locatie:                    Kloosterkerk, Lange Voorhout 4, Den Haag. Wanneer:                 Zaterdag 10 juni 2023, 10:00 tot 18:00 Kosten deelname:     € 27,50 (inclusief lunch, koffie/thee en borrel)

Locatie
Kloosterkerk Den Haag, Lange Voorhout 4

Aanbieder

Stichting Chorale Haganum
Binckhorstlaan 36/unit M114 36/unit M114
2516BE

Neem contact op met
Renate Jacobs
0653767310
choralehaganum@gmail.com
www.choralehaganum.nl

10 juni 2023
10.00 - 18.00