Langs de Zijderoute

Reis mee met Marco Polo

Muziek

Haagse Hout

Reis op 16 december 2023 met ons en met Marco Polo mee langs de zijderoute! Onze reis start in Venetië met muziek van Monteverdi. In Azerbeidjan ontmoeten we de zeven schoonheden uit de balletsuite van Kara Karayev en vanuit China klinkt tenslotte het Butterfly Concert van Chen Gang vertolkt door Zheng Sun op de traditioneel Chinese Erhu.

Amper zeventien jaar – zó jong was Marco Polo toen hij in 1271 met zijn vader en oom vanuit Venetië vertrok naar de Oriënt. Hun reis voerde hen over zeeën, door woestijnen, over bergpassen, door vruchtbare valleien en onherbergzame gebieden. Ze reisden door hitte en kou, door regen, sneeuw en ijs, werden gastvrij ontvangen maar ook belaagd, om uiteindelijk na drie jaar te belanden aan het hof van de Kublai Khan.

Van daaruit maakte Marco Polo vele reizen naar de meest exotische uithoeken van het oosten, waaronder Mongolië, Perzië, India en China. Pas na bijna 24 jaar keerde hij terug in Venetië, inmiddels een man van middelbare leeftijd. Met een eigen handelsroute naar de Oriënt op zijn naam, rijk aan nieuwe handelscontacten en vol van verhalen over zijn avonturen.

Reis op 16 december met ons en met Marco Polo mee langs de zijderoute!

Meer informatie >>

Kaarten kopen>>

Bataafs Facebook: https://www.facebook.com/bataafs/ 

Bataafs Instagram: https://www.instagram.com/bataafsorkest/

Zheng Sun Erhu: https://www.erhuzheng.nl/

Locatie
Bergkerk, Den Haag

Aanbieder

Bataafs Symfonie Orkest
Bezuidenhoutseweg 40
2594 AW

Neem contact op met
Sandra Duijndam
0622062751
PR@bataafs.nl
www.bataafs.nl

16 december 2023
20.00 - 22.30