North Sea Tango Festival

Tangofestival op de Scheveningse Pier

Cultureel erfgoed, Dans, Muziek

Den Haag – Het North Sea Tango Festival haalt van 9 t/m 11 juni als primeur de Argentijnse juryleden van de WK tango (Buenos Aires) naar Scheveningen. Een lang gekoesterde droom die uitkomt voor de Nederlandse tango community: drie avonden dansen op de pier met live muziek van ingevlogen Argentijnse orkesten, lessen en workshops van wereld- en Europees kampioenen.

Dit bijzondere festival is een cadeau aan de Nederlandse tango community en aan iedere Nederlandse tango danser persoonlijk: het brengt de Argentijnse cultuur binnen het bereik van iedere tangodanser. De organisatie streeft naar perfectie door een omgeving te scheppen waarin zowel de gasten als de maestro’s en de muzikanten zich thuis zullen voelen. Ook de locatie inspireert: boven de golven van de Noordzee.

Tango vormt de ziel van de Argentijnse cultuur en kent een rijke historie: de muziek, de instrumenten, de dans, en de verschillende stijlen. Elke Argentijnse tangodanser is daarmee verbonden: met het ontstaan, de voorouders en de ontwikkeling van de tango. En iedere danser draagt ook weer bij aan deze rijke historie: de tango is als een gestaag groeiende parel en de glans ervan vervult de harten van de dansers met plezier en vreugde.  

Argentijnse tango is een dans om te delen. De tango heeft een eigen taal waarmee dansers ongeacht afkomst of status kunnen communiceren tijdens steeds weer nieuwe ontmoetingen. Het is een taal die geen woorden nodig heeft maar via de muziek, met het lichaam en geïmproviseerde bewegingen wordt gedeeld om samen een verhaal te vertellen.  

De Scheveningse pier verandert begin juni drie nachten lang in een tango walhalla: een spannende Argentijnse cocktail van milonga’s, workshops en lessen van ervaren maestro’s, live muziek van bruisende tango orkesten en gewaardeerde DJ’s. Als je dit unieke festival wilt meemaken ben je welkom: schrijf je inen kom genieten van dans en muziek!  

Workshops en lessen door de maestro’s: Vanesa Villalba & Facundo Piñero, Agustina Piaggio & Carlitos Espinoza en Mirella & Carlos Santos David.  

Milongas Elke avond milonga van 20:00u tot 02:00u

Elke avond live muziek met internationale orkesten: La Juan D’Arienzo orchestra en Sonder Tango orchestra. DJ’s: Richard Frisart (NL), Fortuna del Prete (IT) en El Huracan (BE)

Locatie
Strandweg 150

Aanbieder

Stichting Passion by Spinosa
Prins Mauritslaan 51a
2582 LM

Neem contact op met
Sabrina Spinosa
0640087442
sabrina@passionbyspinosa.com
www.passionbyspinosa.com

09 juni 2023
20.00 - 02.00

10 juni 2023
14.00 - 02.00

11 juni 2023
14.00 - 02.00