En toen was er… AI
Wat betekent kunstmatige intelligentie voor kunst en cultuur? Ben je ook benieuwd naar het antwoord voor jouw theatergroep, muziekschool, dansvereniging of andere culturele organisatie?
Kom dan op 2 oktober naar Blik op Cultuur, hét jaarlijkse kennis- en ontmoetingsevent over cultuurbeoefening. Leer meer over kunstmatige intelligentie terwijl je je collega’s uit het Haage kunst- en cultuurveld weer ontmoet!
Ontdek de mogelijkheden van AI voor kunst en cultuur
Dit jaar duiken we in de wereld van kunstmatige intelligentie. Zo ervaar je de mogelijkheden van artificial intelligence, leer je hoe je meer zichtbaarheid creëert met AI en ontdek je hoe je slimmer te werk kan gaan in de toekomst.
Dit kan je verwachten van Blik op Cultuur
Verwacht een avond vol kennis en inspiratie. Zo ben je aan het eind van de avond op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ga je zelf aan de slag met AI. Na afloop weet je hoe je AI-tools kunt inzetten binnen jouw organisatie om meer zichtbaarheid te creëren. Zoals je van ons gewend bent, kun je elkaar na afloop ontmoeten onder het genot van een drankje.
Voor wie is Blik op Cultuur
Blik op Cultuur is voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van cultuurbeoefening in Den Haag & andere geïnteresseerden die benieuwd zijn naar nieuwe ontwikkelingen in het veld. Ben je onderdeel van een theatergroep, muziekschool, dansvereniging, theater, cultuurankers, bibliotheek, museum, kunstgalerij , orkest, zangvereniging of andere culturele organisaties? Dan is Blik op Cultuur iets voor jou!
Datum en tijd: woensdag 2 oktober 2024, 19.00-22.00 uur
Locatie: Remise Den Haag, Ter Borchstraat 7, 2525 XG Den Haag
Entree: Gratis
Programma
19.00 Inloop met koffie & thee
19.30 Opening
19.40 Lezing: Tussen Kunst & Content door L☻dy Aeckerlin
20.10 Optreden Afro-Hiphop choreografie met AI door YCT Centre
20.20 Muzikale Innovatie met de Knurl door Rafaele Andrade (Engelstalig)
21.00 Netwerkmoment + A.I. oefenplaats
22.00 Einde
Lezing: Tussen Kunst en Content
L☻dy Aeckerlin neemt je mee in een fascinerende lezing over de invloed van AI op de kunst- en creatieve sector. Hij bespreekt hoe AI het onderscheidende vermogen van kunstenaars en creatieven kan versterken en hoe je hier op een doordachte manier mee om kunt gaan. De lezing richt zich op bredere, filosofische vraagstukken gemixt met een dosis creativiteit en humor.
Optreden Afro-Hiphop choreografie met AI
Tijdens Blik op Cultuur daagt de Haagse dansschool YCT Centre zichzelf uit door een unieke Afro-Hiphop choreografie te creëren met behulp van AI. YCT Centre, bekend om hun expertise in urban dansstijlen zoals Streetdance, Hiphop, Afro-Dance en meer, laat zien hoe technologie en dans hand in hand gaan. Geniet van een energiek optreden door tien getalenteerde dansers!
Muzikale Innovatie met de Knurl (Engelstalig)
Kunstenaar Rafaele Andrade deelt haar innovatieve benadering van muziekcreatie, waarbij ze gebruikmaakt van haar zelfgebouwde snaarinstrument, de Knurl. Rafaele combineert technologie met klassieke en Braziliaanse popmuziek.
AI Oefenplaats
Tijdens het netwerkdeel van het evenement krijg je de kans om met collega’s te praten en nieuwe connecties te maken. Bezoek ook de AI Oefenplaats, waar je verschillende AI-tools kunt ontdekken:
Prompten met ChatGPT: Ontvang advies over hoe je jouw organisatie kunt verbeteren en zichtbaarheid kunt vergroten.
Muziek maken met Suno: Maak muziek voor je organisatie of campagne.
En meer!
We zien je graag op 2 oktober!
We streven ernaar om onze evenementen voor iedereen toegankelijk te maken. Tijdens Blik op Cultuur zal schrijftolk Verena van Rossum aanwezig zijn om alle gesprekken in geschreven tekst om te zetten. Dit maakt het evenement toegankelijker voor iedereen. Als je specifieke toegankelijkheidswensen hebt, kun je deze aangeven via het inschrijfformulier, zodat we hier rekening mee kunnen houden.
Voor vragen kan je contact opnemen via cultuurbeoefening@cultuurschakel.nl, of via jouw contactpersoon.
Met culturele groet, afdeling Cultuurbeoefening.
Özgür Savas
Als cultuurcoach helpt Özgür scholen met het ontwikkelen van hun visie op cultuuronderwijs. Hoe past kunst en cultuur binnen het curriculum? Hij brengt culturele aanbieders, kunstvakdocenten en scholen samen. Want hij vindt kunst en cultuur enorm belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Özgür zijn enthousiasme en energie werken aanstekelijk. En hij houdt altijd rekening met de ander.
Thijs Hazeleger
Zing je in een koor of speel je in een theatergroep? Dan kom je Thijs ongetwijfeld tegen. Hij voert adviesgesprekken met koren, orkesten en theatergroepen. Maar Thijs organiseert ook grote en kleine netwerkbijeenkomsten zoals Blik op Cultuur. Dat doet hij met onverdeelde aandacht. Toen Thijs negen jaar was, begon hij met spelen op een bugel. Want die vond hij zo mooi glimmen. Inmiddels speelt hij euphonium in een fanfareorkest.
Linn Doornaar
Linn helpt jongeren met het opzetten van creatieve projecten en onderzoekt hoe zij zich in het culturele veld kunnen professionaliseren. En daar geeft ze organisaties dan weer het allerbeste advies over. Op kantoor met Linn is het altijd gezellig. Ze durft buiten de lijntjes te kleuren en maakt slimme (en grappige) opmerkingen. Haar glas-in-lood hobby is wel uit de hand gelopen, maar het geeft haar energie.
Isa Eekhout
Hoe kunnen we de binnenschoolse en buitenschoolse werelden met elkaar verbinden? Voor BinnenBuiten spreekt Isa mensen uit het onderwijs, het culturele veld en de gemeente. Daarin benadrukt ze het belang van onder andere kinderparticipatie en ouderbetrokkenheid. Isa is ontzettend sociaal en weet precies de juiste vragen te stellen. Ook kan ze zich moeiteloos in een ander verplaatsen. Als creatieve uitlaatklep is ze druk in de weer met schilderen, tekenen en toneelspelen.
Liesbeth Simons
Liesbeth is het aanspreekpunt voor Geld voor je kunst! Alle aanvragen, komen namelijk bij haar terecht. Maar Liesbeth organiseert ook andere evenementen voor het Haagse culturele veld. Ze is enorm gedreven en zet moeiteloos dat stapje extra. Daarom is het ook áltijd een goede werkdag als Liesbeth op kantoor is. Haar grootste hobby is al meer dan 30 jaar dans. Maar ook uit andere kunstvormen haalt Liesbeth energie.
Soeshiel Sharma
Kom je naar het Haags Cultuur Café? Of een Meet & Greet? Dan verwelkomt Soeshiel je met een grote glimlach. Soeshiel organiseert en faciliteert. Zijn scherpe visie en behulpzaamheid maken van hem een ontzettend fijne collega. Naast zijn werk bij CultuurSchakel is hij ook docerend musicus. De liefde voor muziek kreeg hij van kleins af aan mee, toen hij aan meeging naar de optredens van zijn vader.
CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag