15 november 2019

“Kunst verrijkt je leven op een andere manier”

Thuis was Sjenell al vaak creatief bezig en nu doet ze soms mee aan de workshop Mens jij ook? bij Make It Art Worthy (MIAW). Ze gaat dan onder begeleiding van Cis Deyl aan de slag. De korting van de Ooievaarspas trok haar over de streep om het atelier van MIAW binnen te stappen. De vrijheid, creativiteit en gemoedelijkheid zorgen ervoor dat ze steeds weer terug komt.

Je leert anders kijken

Al 8 jaar heeft Sjenell de Ooievaarspas en nu haar kinderen ouder zijn, heeft ze weer wat meer vrijheid om zelf iets te ondernemen. Zoals het doen van creatieve workshops. Sjenell: “Ik kan niet stilzitten. Dingen haken, een bedsprei bijvoorbeeld. Dat deed ik thuis. Steeds weer iets anders creatiefs.” Sjenell zag de workshop in de lijst van aanbieders in het boekje en de locatie was handig voor haar. “Mijn moeder woont hier aan de overkant.” Ze dacht dat het bij een eenmalige workshop zou blijven: “Ik had niet gedacht dat ik vaker zou komen. Ik hoef niet echt les, maar het was hier zo gemoedelijk en ik kan zelf dingen beslissen. Volgende week ga ik denk ik weer. Er valt zoveel te leren. Ook van de andere mensen die meedoen aan de workshop. Je leert anders kijken naar de dingen. En het is goedkoper met de Ooievaarspas, dat scheelt.”

atelier make it art worthy
Sjenell, Cis Deyl (MIAW) en een ander deelnemer aan de workshop Mens jij ook?

Kunst is niet alleen voor mensen met geld

Sjenell vindt het belangrijk om alle mensen met kunst en cultuur in contact te brengen. “Kunstenaars geven niet om geld. Kunst verrijkt je leven op een andere manier. Als mensen iets leren, dan is het een verrijking voor de maatschappij. We praten met elkaar, leren van elkaar, over elkaar en dan maken we zelfs nog iets moois. Je voelt je er beter door en dat geef je weer door. Aan mijn moeder. Aan mijn kinderen. Je omgeving merkt het verschil en het is leuk om dingen die je hebt geleerd door te geven. De Ooievaarspas moet blijven bestaan, anders wordt het alleen voor mensen die er geld voor hebben.”

Lees hier het interview met Cis Deyl, de vrouw achter MIAW