Workshop boetseren in Den Haag

Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om een kunstwerk te creëren met klei? Lijkt het jou leuk om creatief bezig te zijn met je handen? Tijdens de workshops en lessen ontdek je hoe ontspannend én leuk het is om zelf een hoofd, dier of kunstwerk te boetseren.

Boetseren kan je leren!

Boetseren is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. De lessen boetseren zijn laagdrempelig en voorbereiding is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is wat creativiteit en handen die een beetje vies mogen worden!

Kies voor een (eenmalige) workshop of ga serieuzer aan de slag met lessen. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. Afhankelijk van de aanbieder zijn er verschillende manieren hoe je kan leren boetseren, zoals:

  • (Eenmalige) workshop boetseren voor kinderen
  • Boetseerlessen voor beginners
  • Boetseerlessen voor gevorderden
  • Boetseren naar model (mannelijk of vrouwelijk)

Tip: een workshop boetseren voor kinderen is een heel leuk en creatief idee voor een kinderfeestje!

Boetseren met klei

Veel potten, figuren of kunstwerken zijn gemaakt van klei. Tijdens het boetseren is de klei soepel, waardoor er van alles mogelijk is. Na afloop worden de kunstwerken afgebakken in een oven. Door stap voor stap de techniek te leren, merk je dat het verfijnen van het kunstwerk steeds soepeler gaat. Hierbij maak je volledig gebruik van je eigen creativiteit, veel mensen geven ook aan dat boetseren heel ontspannend werkt. Daarbij is het voor kinderen dé ideale manier om laagdrempelig kennis te maken met beeldende kust!

Overzicht boetseerlessen en workshops in Den Haag

Ben je benieuwd of jij binnenkort ook een kunstwerk van klei gaat maken of ga je tijdens een kinderfeestje samen boetseren? Het volledige aanbod van boetseerlessen en workshops in Den Haag hebben we voor je in kaart gebracht op onze website. Bekijk het aanbod hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.