Workshops Beeldende kunst: leer tekenen, schilderen en meer in Den Haag

Een beeldend kunstenaar kan zich tegenwoordig vermommen in verschillende gedaantes. In de loop der jaren zijn er zóveel kunstvormen ontstaan naast de alom bekende beeldhouw- en schilderkunst. Wat dacht je van bodyart, Fluxus en mail art? Wil je leren hoe je geluid kan combineren met beeldende kunst door middel van sound art? Of hou jij het liever bij een cursus keramiek of tekenen? Den Haag kent een groot aantal aanbieders en beeldend kunstenaars en dat is niet voor niets: wist je dat onze stad de oudste kunstacademie van Nederland heeft? De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) bestaat al sinds 1682!

Wij hebben het aanbod van beeldende kunst in Den Haag voor je in kaart gebracht.

Schilderen

Klaar om de Picasso in jezelf te ontdekken? Doe je schort om, verzamel je kwasten en vind de schildercursus die bij jou past. Er is zoveel te leren: van schilderen met acrylverf tot aquarel en van stapsgewijs schilderen tot vrije improvisatie. Voor je het weet tover je een abstract kunstwerk op je doek en ben jij een moderne schildermeester.

Tekenen

Laat je creativiteit de vrije loop in een workshop tekenen. Of je nu die mooie bloemen op papier wil zetten of een portret wil maken van een model: er is een geschikte tekencursus voor iedereen te vinden! Een tekening begint met een schets, die soms net zo waardevol kan zijn als het uiteindelijke resultaat. Als basismateriaal wordt vaak papier of tekenkarton gebruikt. Maar de keuze van je tekengerei ligt bij jou. Kies je voor een pen, penseel of potlood? Of ga je liever voor krijt of houtskool? De kunstexperts in een workshop of cursus geven je graag advies!

Beeldhouwen

Ben jij meer van de driedimensionale kunstwerken? Dan is beeldhouwen misschien iets voor jou! Oorspronkelijk bewerkt een beeldhouwer steen of hout met een hamer of beitel om er prachtige beelden van te maken. Maar er is meer mogelijk. Wat dacht je van werken met speksteen en kunststof?  Dus ga naar de bouwmarkt, word creatief met materialen en transformeer ze in bijzondere kunstwerken!

Boetseren en keramiek

Met boetseren en keramiek kun je je verdiepen in een groot aantal technieken. Werk je liever klassiek of vrij? Figuratief of abstract? Met klei zijn de mogelijkheden eindeloos! In ons vrije tijd aanbod kun je zien welke cursussen beschikbaar zijn binnen deze twee kunstvormen.

Fotografie

Heb jij een creatief brein en een scherp oog voor je omgeving? Verdiep je in de wereld van de fotografie. Zet de indrukwekkende architectuur van Den Haag op beeld of maak een bijzonder portret van je buurvrouw. Met een cursus fotografie krijg je de handvatten om je camera optimaal te bedienen en tips om je foto het meest te laten sprankelen.

Mozaïek

Leg alle puzzelstukjes op hun juiste plek in joúw mozaïek. Hoe de puzzel eruit gaat zien, bepaal jij! In een cursus mozaïek leer je de technieken die komen kijken bij het maken van zo’n kunstwerk: van een kleurpalet kiezen en stenen knippen tot voegen. Zo maak jij van duizend gekleurde stukjes weer één vrolijk geheel.

Bekijk hier al het aanbod op het gebied van beeldende kunst

Meer beeldende kunst!

Je vindt op onze website ook aanbieders van:

Alle kunstdisciplines

CultuurSchakel is er voor álle kunst- en cultuur in Den Haag. Wil jij iets doen of leren op het gebied van kunst en cultuur? Je vindt op deze website aanbieders van cursussen, lessen en activiteiten in Den Haag voor de volgende kunstdisciplines:

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.