Theaterles en musicalcursussen in Den Haag

Ben je geïnspireerd geraakt door een musical-, cabaret-, opera- of theatervoorstelling en wil je nu niks liever dan zélf de vloer op? Leer acteren bij één van de theater- en musicalcursussen in Den Haag. Sluit je aan bij één van de vele toneelverenigingen, doe auditie voor een (jeugd)theaterschool of duik in de spetterende wereld van musical. Liever geen script volgen, maar in het moment improviseren? Dan is improvisatietheater en theatersport wat voor jou! Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven met workshops en voorstellingen op het gebied van kindertheater. Dus kruip in de huid van een personage en steel de show!

Wij hebben het aanbod van theater en musical in Den Haag voor je in kaart gebracht.

Podcast: Theater heeft geen zin. Maar ik wel.

Wat is de waarde van theater voor de maatschappij? Is theater ingehaald door andere kunstvormen? Door Netflix of YouTube? Welke rol heeft de overheid bij het garanderen van zijn voortbestaan? In de podcast 'Theater heeft geen zin. Maar ik wel.' gaan Leonie Kuhlmann (theatermaker en bestuurskundige) en Jascha Dikker (filosoof en jurist) op zoek naar de waarde van theater anno nu. Ze gaan in gesprek met mensen waarvan zij denken dat ze een interessant perspectief hebben op wat theater is of zou moeten zijn, en welke waarde zij heeft. Hoe leggen zij dat uit en wat kunnen wij daarvan leren?

Toneelvereniging en toneelgroep

Repeteer je graag samen met een groep voor een voorstelling in het theater of op een andere locatie? Den Haag biedt veel toneelverenigingen en toneelgroepen waar je je bij kan aansluiten. Met plezier, passie en een groep gelijkgestemde toneelliefhebbers werk je aan een onvergetelijke voorstelling.

Musicalcursus

Wil je zingen, dansen én acteren? Geen zorgen, je hoeft niet te kiezen: musical heeft het allemaal! Een musicalvoorstelling barst van de creatieve energie: van verhalende liedjes en sprankelende dans tot pakkend theater. Volg musicallessen, sluit je aan bij een groep of doe auditie voor een productie. Voor jong en oud een ware theaterbeleving.

Improvisatietheater en Theatersport

Hou jij je liever niet aan een script, maar wil je in het moment improviseren hoe je verhaal afloopt? Stap zonder idee het podium op, speel met de input van je publiek en ervaar de kracht van improvisatietheater! In deze theatervorm ben je acteur, regisseur en tekstschrijver in één. Het bijzondere is dat de voorstelling door zowel het publiek als de spelers voor het eerst wordt beleefd.

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om de beste scènes te spelen. Sluit jij je aan bij een van de teams?

Kindertheater

Theater is voor iedereen, ook voor de jongsten. Van levendige mee-doe-voorstellingen tot lessen waar je spelenderwijs leert zingen, dansen en acteren. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met expressie, inleving en héél veel plezier in deze kunstvorm.

Theaterschool

Of je nu een toneelworkshop wil volgen of toewerkt naar een presentatie, je kan bij diverse theaterscholen in Den Haag terecht om jezelf op acteergebied te ontwikkelen. Van jong tot oud en op diverse niveaus. Een theaterschool is een plek waar beginners proeven van theaterkunst en ambitieuze beoefenaars klaargestoomd worden voor de professionele Toneelacademie middels een vooropleiding.

Meer theater!

Je vindt op onze website ook aanbieders van:

Bekijk hier al het aanbod op het gebied van theater, toneel en musical

Alle kunstdisciplines

CultuurSchakel is er voor álle kunst- en cultuur in Den Haag. Wil jij iets doen of leren op het gebied van kunst en cultuur? Je vindt op deze website aanbieders van cursussen, lessen en activiteiten in Den Haag voor de volgende kunstdisciplines:

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.