Toneellessen in Denhaag

Wil jij de acteur in jezelf ontdekken en wil je graag in de spotlights staan? Laat je ‘acteerskills’ zien op het podium, terwijl je toneellessen volgt! Den Haag is een stad met veel mogelijkheden voor (amateur)toneelspelers. Kies ervoor om workshops of toneellessen te volgen. Je kunt je ook aansluiten bij een toneelvereniging.

CultuurSchakel heeft een overzicht gemaakt van Haagse aanbieders, je vindt het aanbod hier.

Wat leer je tijdens toneellessen?

Kruip in de huid van iemand anders, terwijl je door middel van expressie en bewegingen een verhaallijn laat zien. Toneelspelen kan je alleen doen, maar meestal in groepsverband. Iedereen heeft zijn eigen rol in een toneelstuk en de kunst is om dit als één geheel te laten zien aan het publiek.

Er zijn ook toneellessen voor kinderen, waarbij op een speelse manier naar een uitvoering wordt toegewerkt. Veel kinderen vinden het fijn om hun creativiteit en energie op een positieve manier in te zetten, daarnaast leren ze goed samenwerken met anderen.

Tijdens toneellessen leer je veel over verschillende technieken die je als acteur inzet, zoals:

  • Lichaamshouding
  • Expressie
  • Oogcontact
  • Gebruik van stem en ademhaling
  • Timing
  • (Spreek)taal

Daarnaast is toneelspelen goed voor je zelfvertrouwen (of het zelfvertrouwen van kinderen). Je leert op je tegenspelers inspelen en ontdekt hoe je improvisatie toepast.

Tip: ben je klaar met toneellessen en kan je er niet genoeg van krijgen? Sluit je aan bij een (amateur)toneelvereniging!

Wat is het verschil tussen musical en toneellessen?

Musical en theater worden nog wel eens verward met toneellessen. Zowel bij toneellessen als bij theaterlessen sta je op het podium. Er zijn echter wel verschillen tussen deze lessen. Bij musical en theater draait het om zingen, dansen én acteren. In tegenstelling tot een toneelstuk, waar het alleen draait om het spelen van een stuk door middel van expressie en een verhaallijn.

Vind jij het toch leuker om te zingen en te dansen? Bekijk dan eens de pagina over theater en musicalworkshops.

Vind toneellessen in Den Haag

Wil jij de acteur in jezelf ontdekken of ben je op zoek naar toneellessen voor kinderen? Bekijk de website van CultuurSchakel, waar je een overzicht van aanbieders vindt.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.