Literatuur: schrijfcursussen en schrijfworkshops en meer in Den Haag

Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen? Was het spanning en sensatie, humor of romantiek? Een verhaal kan je meeslepen in een andere wereld. Prinsen en prinsessen, heksen en een goede fee: tijdens de workshops en cursussen ontdek, beleef en maak je de mooiste verhalen. Wat dacht je van een cursus creatief schrijven? Of een workshop gedichten maken op ritme?

Wij hebben het aanbod van literatuur in Den Haag voor je in kaart gebracht op onze website.

Poëzie

Wil je aan de slag met poëzie? Kom kijken en luisteren naar een optreden of pak zelf het podium en draag iets voor. Bijvoorbeeld tijdens een literair festival. Ook kun je aan je skills werken in diverse workshops en cursussen, zoals leren hoe je een gedicht maakt of voordraagt.

Schrijfcursus

Wil je leren schrijven? Misschien is een cursus creatief schrijven of een schrijfcursus korte verhalen iets voor jou. Of wil je liever leren levensverhalen vast te leggen? Ontdek de schrijver in jezelf!

Spoken word

Is spoken word iets voor jou? Deze vorm van literatuur gaat verder dan traditionele voordrachtspoëzie. Je haalt jouw zelfgeschreven woorden van het papier en brengt ze tot leven in een ware show, gecombineerd met andere disciplines zoals muziek, theater, beweging of beeldende kunst. Maar altijd met de woorden, het verhaal, als belangrijkste onderdeel.

Rap

Wil je leren rappen? Bij rap zijn taalgevoel en gevoel voor ritme belangrijk. In tegelstelling tot spoken word wordt een rap uitgevoerd op een beat.

Singer-songwriter

Een andere, muzikale vorm van literatuur, is de singer-songwriter. In een cursus leer je hoe je je eigen songteksten schrijft en hoe je jezelf begeleidt op bijvoorbeeld gitaar.

Bekijk hier al het aanbod op het gebied van literatuur

Alle kunstdisciplines

CultuurSchakel is er voor álle kunst- en cultuur in Den Haag. Wil jij iets doen of leren op het gebied van kunst en cultuur? Je vindt op deze website aanbieders van cursussen, lessen en activiteiten in Den Haag voor de volgende kunstdisciplines: 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.