Mediacultuur: cursussen en workshops fotografie, film en meer in Den Haag

Heb je inspiratie gekregen van de laatste film van Quentin Tarantino of de foto’s van Anton Corbijn en zou je dat zelf ook willen? Van fotograferen en videobewerking tot het schrijven van een filmscript: ontwikkel je vaardigheden met een cursus of workshop en maak er joúw verhaal van. Hoe maak je een boeiende fotoreportage over de reis van je leven, een pakkend scenario voor een film over jouw buurt of een aansprekende samenvatting van het leven van je (over)grootouders in beeld en geluid?

Wij hebben het aanbod van mediacultuur in Den Haag voor je in kaart gebracht, zodat je gemakkelijk de aanbieder kunt kiezen die bij jou past.

Film & video

Bij films draait het om het vertellen van een pakkend verhaal. Jóuw verhaal. Van scriptschrijven tot videobewerking en van filmmontage tot het maken van een vlog: vind de cursus of workshop die bij jouw verhaal past.

Animatie

Als je geïnteresseerd bent in alles wat met bewegend beeld te maken heeft, dan is een cursus of workshop animatie écht iets voor jou. Verdiep je in de verschillende animatietechnieken en aspecten zoals storyboard, scenario, montage en geluid en leer hoe je een tekenfilmpje of animatie voor je website maakt.

Fotografie

Bij fotografie geldt: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. In Den Haag kun je verschillende film- en fotografiecursussen doen waar aandacht wordt besteed aan de nieuwste technieken. Maar je kunt je ook aansluiten bij een van de Haagse foto- of filmclubs, waar leren van elkaar voorop staat.

Ontwerp & vormgeving

Zoveel hoofden, zoveel design softwarepakketten. Leer ze kennen, ga aan de slag met een cursus of workshop fotobewerking, grafisch ontwerpen of DTP en misschien maak jij straks je eigen verenigingskrant of visitekaartjes.

Scenario & script schrijven

Of het nu om een documentaire, animatiefilm, commercial of korte film gaat: een goed script begint met een goed verhaal. Een scenarioschrijver geeft met woorden vorm aan dat verhaal. Als jij een film in je hoofd hebt en van schrijven houdt, is een cursus scenario of scriptschrijven echt iets voor jou.

Bekijk hier al het aanbod op het gebied van mediacultuur

Alle kunstdisciplines

CultuurSchakel is er voor álle kunst- en cultuur in Den Haag. Wil jij iets doen of leren op het gebied van kunst en cultuur? Je vindt op deze website aanbieders van cursussen, lessen en activiteiten in Den Haag voor de volgende kunstdisciplines:

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.