Cursus improvisatie in Den Haag

Wil jij leren om zonder een vooropgezet plan een act neer te zetten op het podium? Of speel je al toneel en wil je leren hoe je beter kan improviseren? Volg dan een cursus improvisatie, zodat je leert spelen vanuit het hier en nu.

Wil je alvast het aanbod checken? Klik dan door naar het overzicht op onze website, waar we de aanbieders van improvisatiecursussen voor je op een rijtje hebben gezet. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken.

Leer improvisatie-oefeningen toe te passen

De meeste mensen die toneelspelen, doen dit volgens een script. Je leert thuis de teksten uit je hoofd, die je vervolgens opvoert op het podium. Toch gebeuren de mooiste dingen als ze spontaan opkomen, dit noemen we 'improviseren'. Improviseren draait om het acteren in het moment, zonder een vooropgezet script.

Om te leren hoe je improvisatie-oefeningen toepast, kun je een cursus improvisatie volgen. Zo leer je bijvoorbeeld om:

  • Personages te ontwikkelen en karakters op te bouwen
  • De juiste dynamiek en houding te gebruiken
  • Je fantasie te gebruiken en creatief te denken
  • Expressie en emoties te laten zien
  • Een verhaallijn te vertellen door te improviseren

Wil jij improvisatielessen volgen?

Wil je beginnen met theaterspelen of heb je al acteerervaring? Improvisatielessen kun je als beginner volgen, maar ook als je meer ervaring hebt en je 'improvisatieskills' wilt uitbreiden. Je hoeft geen speciale outfit aan te schaffen, maar zorg dat je gemakkelijke kleding draagt waar je vrij in kan bewegen.

Wist je dat er ook improvisatietheaters te vinden zijn in Den Haag? Door wekelijks samen te repeteren en te oefenen, werk je toe naar voorstellingen.

Vind een cursus improviseren in Den Haag

In Den Haag vind je meerdere aanbieders die een cursus improviseren aanbieden. Daarnaast zijn er theaters en toneelvereniging te vinden die zich richten op improvisatie.

Tip: ook als je een improvisatietheater zoekt, kun je zoeken op de website van CultuurSchakel waar het gehele aanbod improvisatie in kaart is gebracht. Bekijk het gehele aanbod hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.