Cursus tekenen in Den Haag

Wil je eindelijk eens leren hoe je een strip of portret tekent? Of zou je jouw tekenkunsten verder willen uitbouwen? Tijdens een cursus tekenen ontdek je alle tekentechnieken of je specialiseert je in een bepaalde richting. Voor beginners of gevorderden, in groepsverband of privéles: tekencursussen zijn er in alle soorten en maten!

Genoeg gezien en direct een cursus of website tekenen vinden? Klik dan door naar het overzicht, waar we de aanbieders voor je op een rijtje hebben gezet. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken. 

Workshop tekenen

Tijdens de meeste workshops tekenen kun je volledig jouw eigen creativiteit kwijt. Aan de hand van een stilleven of thema leer je als beginner hoe je een tekening opbouwt. Voor de meer ervaren tekenkunstenaars zijn er uitdagende workshops te volgen door bijvoorbeeld een model na te tekenen. Iedere tekenaar heeft een voorkeur voor bepaalde materialen, daarom is het leuk om te ontdekken of je graag met houtskool tekent of misschien toch liever met een mooie set potloden.

De meeste aanbieders geven verschillende cursussen, zodat je ontdekt welke tekenmaterialen jij fijn vindt, zoals:

  • Pastel
  • Potlood
  • Houtskool
  • Inkt
  • Vetkrijt

Tekenen in combinatie met schilderen

Tekenen draait om zoveel meer dan een stilleven of model natekenen. Zo wordt er aandacht besteed aan de materiaalsoorten, compositie en kleuren. Daarnaast ontdek je ook vanuit welke perspectieven er getekend kan worden. Ervaring is niet nodig, voor elk niveau is er een tekencursus beschikbaar. Natuurlijk is eigen inbreng, creativiteit en fantasie altijd welkom!

Er zijn verschillende cursussen en workshops beschikbaar waar tekenen gecombineerd kan worden met schilderen. In het onderstaande overzicht van aanbieders kun je rustig bekijken welke workshop of cursus bij jouw wensen aansluit.

Overzicht tekencursussen en -workshops in Den Haag

Ben je enthousiast geworden en kan je niet wachten om aan de slag te gaan met de beste tekenmaterialen? Op onze website hebben we de aanbieders in Den Haag voor je in kaart gebracht. Bekijk hun aanbod hier.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.