Schildercursus in Den Haag

Heb jij de ambitie om de nieuwe Van Gogh te worden of wil je gewoon eerst beginnen bij de basis? Dan is een schildercursus waarschijnlijk een goede opstap! Schildercursussen zijn er in alle soorten en maten en zijn geschikt voor jong en oud. Er zijn schilderlessen in Den Haag te volgen voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Op de website van CultuurSchakel vind je een overzicht van Haagse aanbieders. Bekijk hun aanbod hier.

Vind de schildercursus die bij jou past

Veel mensen kijken met interesse naar schilderijen en denken dat ze dit zelf nóóit kunnen... Toch is niets minder waar, want iedereen kan leren schilderen als je het maar leuk vindt. Een schildercursus is toegankelijk en zorgt juist voor ontspanning. Daarnaast is het dé manier om een kant van jezelf te ontdekken die je wellicht nog niet kent!

Wil je graag portretten schilderen of juist liever een stilleven? Of ken je de basis misschien al en zou je dit naar een volgend niveau willen tillen? 

Volg een workshop schilderen

De basis van schilderen begint vaak bij kijken, écht kijken. Daarom beginnen veel schilderworkshops of lessen met kijktechnieken. Door verschillende manieren van kijken te ontdekken, leer je een eigen stijl te ontwikkelen. Daardoor ontdek je vaak ook de kleine details die een schilderij bijzonder kunnen maken.

Tijdens een workshop schilderen komen allerlei technieken en tips aan bod. Er zijn veel verschillende schildertechnieken en mogelijkheden, zoals:

  • Schilderen met olieverf
  • Schilderen met acrylverf
  • Abstracte kunst schilderen
  • Schilderen zonder penselen (vingerverf)
  • Portretten schilderen

Tip: vind je het leuk om schilderen te combineren met tekenen? Bij diverse aanbieders is dit mogelijk!

Overzicht schildercursussen en -workshops in Den Haag 

Onze aanbieders hebben ieder hun eigen werkwijze en bieden verschillende soorten schildercursussen of workshops aan. Bekijk alle aanbieders in Den Haag op de website van CultuurSchakel.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.