Breakdancelessen in Den Haag

Ben jij een stoere b-boy of b-girl die dol is op coole moves? Lijkt het je leuk om ‘dance-battles’ met andere breakdancers aan te gaan? Dan is breakdance waarschijnlijk dé dansstijl voor jou! Breakdancelessen zijn bij verschillende dansscholen in Den Haag te volgen.

Kan je niet wachten om dansmoves en footworks te leren? Bekijk dan alvast de aanbieders op de website van CultuurSchakel.

Wat is breakdance precies?

Eind jaren ’70, begin jaren ’80 is de dansstijl breakdance ontstaan in de achterstandswijken van New York. Door draaitafels en een mixer te gebruiken werd de ‘break’ van een nummer continu opnieuw afgespeeld. Groepen jongeren gingen op straat danscompetities met elkaar aan, terwijl ze gave moves lieten zien, vaak laag bij de grond. Door deze freestylevorm van dansen zijn er in de loop der jaren heel wat verschillende dansbewegingen ontstaan.

Breakdance is populair bij kinderen en jongeren, maar er zijn ook zeker volwassenen die dit beoefenen. Het is een voordeel als je soepel beweegt en uiteraard dol bent op dansen!

Breakdancelessen volgen

De meeste breakdancelessen zijn heel afwisselend, want binnen deze dansstijl is er veel variatie. Terwijl hiphopmuziek op de achtergrond draait, leer je hoe je ‘powermoves’ afwisselt met goed voetenwerk, gecombineerd met wat spins op de grond. Deze oefeningen komen allemaal voorbij tijdens de breakdancelessen. De meeste leraren kijken samen met de leerlingen welke stijl het best past. Misschien vind je juist de mix van verschillende stijlen wel heel leuk!

Voor de lessen hoef je geen speciale materialen aan te schaffen. Zorg voor fijne, ruimvallende kleding in combinatie met sneakers (die je niet buiten draagt). Het is vooral belangrijk dat je gemakkelijk kan bewegen in comfortabele kleding.

Overzicht van breakdancelessen in Den Haag

Ga op zoek naar een breakdanceles bij jou in de buurt. We hebben de aanbieders voor je op een rijtje gezet op onze website. Het actuele aanbod vind je hier.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.