Flamencodansen in Den Haag

Passie, ritme en krachtig voetenwerk: flamencodansen heeft het allemaal! Wil jij je in Spaanse sferen wanen, alles loslaten en leren hoe je deze dans onder de knie krijgt? Ontdek tijdens de verschillende flamencolessen in Den Haag hoe leuk en veelzijdig deze dans is.

Ben je benieuwd of er een flamencoles bij jou in de buurt te vinden is? Bekijk dan alvast het aanbod op onze website. Hier kun je uitgebreid zoeken naar de aanbieder die bij jou past. 

Wat leer je tijdens flamencodansles?

Flamencodansen staat bekend om de opzwepende Spaanse muziek, terwijl strakke dansers en danseressen in mooie jurken het publiek vermaken. Maar flamencodansen is veel meer dan dat.

Tijdens de lessen leer je:

  • De basis van de danstechnieken
  • Alle verschillende flamencostijlen
  • Krachtig voetenwerk  ('zapateado')
  • De speciale arm- en handbewegingen ('braceo)
  • Ritmisch klappen tijdens het dansen ('palmas')
  • Wat castagnetten zijn en hoe je ze gebruikt (afhankelijk van de aanbieder)

Is flamencodansen iets voor jou?

Flamencodansen is geschikt voor iedereen, want er zijn lessen voor verschillende niveaus. Iedere aanbieder biedt verschillende soorten lessen aan, van beginners tot gevorderden. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om te beginnen met flamenco!

Tijdens de lessen ligt de nadruk voornamelijk op plezier en ritme. Muziek staat dan ook centraal bij flamenco en veel lessen worden begeleid door een gitarist. Dit zorgt voor een dynamische beleving!

Tip: wist je dat flamencoles ook als workshop geboekt kan worden voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of uitstapje met vrienden?

Overzicht flamencodansen in Den Haag

In Den Haag zijn er meerdere dansscholen te vinden die flamencolessen aanbieden. Ben je benieuwd of er een aanbieder bij jou in de buurt zit? Bekijk het aanbod hier.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.