Moderne dans in Den Haag

Ben jij dol op bewegen en dansen, maar is klassiek ballet niet echt jouw ding? Probeer dan eens of moderne dans iets voor jou is! Moderne dans is een eigentijdse dans, waarin een vrije manier van bewegen centraal staat.

Ben je benieuwd of moderne dans iets voor jou is? Neem een kijkje op de website van CultuurSchakel. Daar vind je een overzicht van aanbieders in Den Haag.

Wat is moderne dans precies?

De moderne dans is ontstaan in het begin van de 20e eeuw. Als tegenhanger van het klassieke ballet, begonnen dansers een meer vrije vorm van bewegen te gebruiken. Het grootste verschil tussen ballet en moderne dans is de stand van de voeten. Bij ballet sta je meer op je tenen, terwijl je bij moderne dans juist je voeten op de grond houdt. Vaak zie je dansers vanaf de grond omhoogkomen in sierlijke bewegingen. Het tonen van expressie is bij de moderne dans heel belangrijk.

Moderne dans zie je eigenlijk overal terugkomen. Niet alleen in films, maar ook in theater- en dansvoorstellingen.

Beginnen met moderne danslessen

Moderne dans is geschikt voor mannen en vrouwen, maar ook voor kinderen. Er zijn veel kinderen die beginnen met ballet en overstappen naar moderne dans. Speciale kleding is niet nodig, het is wel belangrijk dat je comfortabele kleding draagt. Sommige dansscholen hebben de voorkeur voor zwarte kleding, omdat de bewegingen dan goed te zien zijn. Tijdens uitvoeringen kan het wel nodig zijn om een speciale outfit te dragen.

Tijdens moderne danslessen leer je:

  • Echt te luisteren naar muziek
  • In de maat en sfeer van de muziek te dansen
  • Synchroon met andere dansers te dansen 
  • Dansen op verschillende muziekstijlen
  • Expressie te tonen
  • Flexibeler te worden
  • Creativiteit

Vind moderne dans in Den Haag

Als je van dansen houdt, zit je in Den Haag goed! Er zijn verschillende dansscholen te vinden waar je alles over moderne dans leert. Op onze website vind je een overzicht van aanbieders, bekijk het aanbod hier.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.