Peuterdans in Den Haag

Heb jij een energieke peuter die dol is op dansen? Ontdek hoe fijn het is om samen met jouw kind aan dansles te doen! Peuterdansen is een creatieve én leuke manier om te bewegen en in contact te komen met andere leeftijdgenootjes.

Wil je alvast zien of er peuterdanslessen bij jou in de buurt zijn? Klik dan door naar het overzicht, waar we de aanbieders voor je op een rijtje hebben gezet. Bekijk hun aanbod hier.

Hoe ziet peuterdansen eruit?

De meeste peuters zitten niet graag stil, daarom zijn peuterdanslessen vaak een mix van bewegen, dansen en spelletjes doen. Door samen te bewegen en kringspelletjes te doen, leren peuters spelenderwijs samenwerken. Daarnaast is het voor ouders een leuke manier om een momentje samen met je kind te hebben.

Ook wordt er aandacht besteed aan delen, samen spelen en op je beurt wachten. Bij sommige lessen kunnen kinderen kunnen kennismaken met muziekinstrumenten, terwijl ze samen dansen. Veel peuterdanslessen werken met thema’s, bijvoorbeeld aan de hand van de jaargetijden of feestdagen.

De meeste activiteiten voor peuters vallen op doordeweekse dagen, in de ochtenden. Dit is afhankelijk van de aanbieder.

De voordelen van peuterdansen

Peuterdansen is een leuke bezigheid voordat je kind naar 'de grote school' gaat. Veel ouders genieten ervan om een speciaal momentje samen te hebben. Daarnaast draagt het bij aan de motorische, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind én je leert andere ouders kennen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie.

Spelenderwijs leren ze bijvoorbeeld:

  • Danspasjes
  • Ritmegevoel ontwikkelen
  • Welke muziekinstrumenten er zijn
  • Samen dansen
  • Spelletjes doen
  • Samen delen én samen spelen
  • Op je beurt te wachten

Overzicht peuterdansen in Den Haag

Peuterdansen is populair, de kans is groot dat er een dansles bij jou in de buurt is! CultuurSchakel biedt een overzicht van aanbieders. Bekijk hun aanbod hier.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.