Streetdance in Den Haag

Ben je dol op hiphop en dans je graag? Kijk jij vol bewondering naar alle coole dancemoves in muziekvideo’s? Dan is streetdance écht iets voor jou! Streetdancelessen zijn veelzijdig, energiek en vooral leuk om te doen!

Bekijk het aanbod van streetdance-aanbieders alvast op de website van CultuurSchakel.

Leer dansen door middel van streetdancelessen

De naam zegt het eigenlijk al: streetdance is ontstaan op straat én in clubs. Door de opkomst van muziekkanalen op televisie (zoals MTV), werd deze dansstijl al snel ‘hot’. Nog steeds is streetdance populair bij zowel kinderen als volwassenen.

Echte regels voor streetdance zijn er niet, al zijn de meeste lessen wel gebaseerd op een bepaalde choreografie. Je leert dansen op hiphop en r&b muziek, terwijl je snelle en energieke dancemoves laat zien.

Tijdens de lessen wordt gewerkt aan:

  • Lenigheid
  • Ritme
  • Houding
  • Coördinatie
  • Samendansen met anderen

Is streetdance iets voor jou of voor je kinderen?

Om te beginnen met streetdance hoef je geen danservaring te hebben. Alle lessen beginnen met het leren van basisstappen. Die basisstappen worden later uitgebouwd tot een danschoreografie. Iedereen kan dit dus leren!

Streetdance is een fijne manier om je energie kwijt te raken en om leniger te worden. Daarnaast is het goed voor het zelfvertrouwen, want dansen zorgt voor een positieve energie. Streetdancelessen vinden in groepsverband plaats en meestal werk je samen naar een voorstelling toe. Daardoor leer je nieuwe mensen kennen. Dat is niet alleen een leuke bijkomstigheid voor volwassenen, maar ook voor kinderen is het een goede manier om nieuwe vriendjes te leren kennen.

Vind streetdance in Den Haag

Zie jij jezelf al in een videoclip dansen of wil je gewoon lekker bewegen? Zoek een dansschool bij jou in de buurt om streetdancelessen te volgen. Bekijk het overzicht hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.