Urban in Den Haag

Veel mensen kennen de graffitikunstwerken langs wegen en onder viaducten, maar wist je dat deze vorm van urban-art op veel meer plekken terugkomt? Zo kun je als dansliefhebber ook terecht bij danslessen in urban stijl. Ben je benieuwd wat er allemaal te vinden is op dit gebied?

Bekijk het overzicht op onze website dan eens. Hier kun je uitgebreid zoeken naar de aanbieder die bij jou past. 

Wat is urban precies?

Urban is de verzamelnaam van verschillende stijlen die vroeger in de straten van New York populair werden. Letterlijk betekent 'urban' dan ook 'straatcultuur'. Tegenwoordig is de urban stijl hotter dan ooit!

Zo kan je bijvoorbeeld:

Urban art in Den Haag

Vroeger had het spuiten van graffiti voornamelijk een negatief imago en nog steeds mag je niet overal graffiti spuiten. Toch zijn er steeds meer legale plekken in Den Haag te vinden waar je jouw kunsten kan laten zien. Street-art, oftewel urban art, zie je terugkomen op veel gebouwen in de Haagse regio.

Er zijn verschillende lessen en workshops waar je jouw creativiteit, op het gebied van urban art, kwijt kan.

Urban danslessen volgen

Urban dance is de verzamelnaam van verschillende dansstijlen die op straat ontstaan zijn. De urbanstijl kenmerkt zich door coole moves, vaak laag bij de grond, zoals je bij breakdance ziet. Urban is een stijl die geschikt is voor iedereen, al is het wel fijn als je feeling hebt met hiphopmuziek.

Tip: een urban feestje, zoals een hiphopworkshop, is een leuk idee voor een kinderfeestje!

Vind urban in Den Haag

In Den Haag zijn er meerdere aanbieders waar je terecht kan om urban-art of dans te leren. Ben je benieuwd of er een aanbieder bij jou in de buurt zit? Bekijk het aanbod hier.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.