11 februari 2021

Subsidieregelingen in coronatijd

Om onze subsidienten tegemoet te komen en waar mogelijk culturele initiatieven te helpen verwezenlijken, gaan we in deze periode coulanter om met de subsidieregelingen. Voor elke subsidievorm is dat net iets anders en we kijken ook altijd naar de specifieke situatie van het project.

Voor toegekende Presentatiesubsidies en Geld voor je kunst!-aanvragen, is uitstellen van de uitvoering of het evenement – in overleg – mogelijk. Ook aanpassingen van een plan of een alternatief plan (n.a.v. de dan geldende beperkingen) zijn bespreekbaar.

Op basis van een aangepaste begroting kijken we wat er mogelijk is (zoals tegemoetkoming in extra kosten of een compensatie voor gederfde inkomsten). Op uitvoeringen die worden geannuleerd kunnen we een vergoeding geven voor eventuele gemaakte kosten.

Bij de afrekening van de Basissubsidie over 2020 passen we géén collectieve korting toe (op daadwerkelijk gemaakte kosten), ook niet als het subsidiebudget wordt overvraagd. We begrijpen dat er wellicht kosten gemaakt zijn voor artistieke leiding en repetitieruimte, terwijl de repetities niet hebben kunnen plaatsvinden. Deze kosten kunnen worden opgevoerd in de aanvraag. Wanneer de organisatie een geplande openbare uitvoering heeft moeten verplaatsen of annuleren, verbinden we daar geen gevolgen aan.

Neem contact op met Els Hogendoorn (Presentatie- of Basissubsidie) of Liesbeth Simons (Geld voor je kunst!) om de mogelijkheden voor jouw afrekening of plannen te bespreken.

Subsidie aanvragen

Momenteel heeft CultuurSchakel drie soorten subsidies die we toekennen. Van eenvoudig pitchen van jouw idee tot het indienen van wat meer informatie voor de grotere aanvragen. We hebben de soorten subsidies voor je op een rij gezet. Doe de QuickScan om eenvoudig erachter te komen of jij in aanmerking komt voor subsidie.