22-04-2021

Subsidieregelingen in coronatijd

CultuurSchakel gaat vanwege de coronamaatregelen soepeler om met de subsidieregelingen. Zo kijken we waar we subsidieontvangers tegemoet kunnen komen en hoe we nieuwe culturele initiatieven mogelijk kunnen maken. We kijken daarbij altijd naar de situatie van een aanvraag en dat kan per subsidievorm net even anders zijn.

Activiteiten en uitvoeringen van toegekende Presentatiesubsidie en Geld voor je kunst! kunnen, na overleg en toestemming, uitgesteld worden. Ook zijn aanpassingen of alternatieve plannen door geldende beperkingen bespreekbaar, zoals een online uitvoeringen of bijvoorbeeld promotievideo. Voor toestemming is een aangepast plan met begroting nodi. Op basis van een aangepaste begroting kijken we wat er mogelijk is, zoals tegemoetkoming in extra kosten of een compensatie voor misgelopen inkomsten. Voor geannuleerde uitvoeringen kunnen we een vergoeding geven voor eventuele gemaakte kosten.

Bij de beoordeling van nieuwe aanvragen kijken we of er rekening is gehouden met beperkende maatregelen of alternatieve opties. Dat kan zijn in begrote kosten of in de uitvoering van het plan. De adviseurs denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Bij de afrekening van de Basissubsidie over 2020 passen we géén collectieve korting toe op de daadwerkelijk gemaakte kosten, ook niet als het subsidiebudget wordt overvraagd. We begrijpen dat er wellicht kosten gemaakt zijn voor artistieke leiding en repetitieruimte, terwijl de repetities niet konden plaatsvinden. Deze kosten kunnen worden opgevoerd in de aanvraag. Wanneer een geplande uitvoering verplaatst of geannuleerd is, verbinden we daar geen gevolgen aan.

Update 22 april 2021: dankzij een extra bedrag van de gemeente Den Haag in het kader van het coronanoodsteunpakket, verhogen we éénmalig de bijdrage in de huisvesting over het subsidiejaar 2020 tot 75%, zonder een maximumbedrag. Dit geldt alléén voor lopende aanvragen.
Ook kunnen we hiermee in 2021 de Compensatieregeling corona vrijetijdskunst opnieuw uitvoeren: vrijetijdskunstorganisaties kunnen één aanvraag per organisatie indienen voor een bedrag van maximaal € 1.500,- ter compensatie van de extra gemaakte kosten en weggevallen inkomsten tijdens de coronacrisis. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws hierover.  

Neem contact op met Els Hogendoorn voor Presentatie- of Basissubsidie of met Liesbeth Simons voor Geld voor je kunst! om de mogelijkheden voor jouw afrekening of plannen te bespreken.

Subsidie aanvragen

Je kunt bij CultuurSchakel terecht voor verschillende soorten subsidies aanvragen, van eenvoudig pitchen van jouw idee tot het indienen van uitgebreidere plannen voor de grotere aanvragen. Doe de QuickScan om er eenvoudig achter te komen welke subsidie het beste bij jou past.