Slagwerk Den Haag

Doe-activiteiten

Slagwerk Den Haag is een internationaal muziekensemble uit Den Haag. We gaan de hele wereld over om op te treden, maar komen ook op school om een hele klas mee te nemen op een ritmische ontdekkingsreis.

Kijk op kunst

Percussie en ‘spoken word’ met je eigen lichaam! Samen gaan we op zoek naar de beat van de jongste generatie. Tijdens onze workshops worden de kids uitgedaagd hun eigen lichaam om te tevoren tot muziekinstrument. Woorden worden ritmes en lichamen worden beats. Zelfs je eigen naam wordt muziek! Slagwerk Den Haag neemt met een van de spelers een klas mee op ontdekkingsreis om samen met alle kinderen hun eigen beat te vinden.

Werkwijze

In onze workshops, die geschikt zijn voor kinderen van groep 1 t/m 8, komen geluid, ritme en creativiteit samen. Het doel is om kinderen te verrassen en te verrijken door hen onder te dompelen in de fascinerende wereld van geluid en ritmes. We beginnen met een introductie waar we de kinderen laten kennismaken met verschillende geluidsbronnen en ritmes. Ze leren dat geluid overal om ons heen is, en we verkennen hoe we geluiden kunnen maken en manipuleren. Ook krijgen kinderen de kans om zelf ritmes te maken. Het draait allemaal om experimenteren en ontdekken. Tegelijkertijd moedigen we hen aan om samen te werken in het creëren van ritmes en geluidsexperimenten. Ze leren hoe ze samen kunnen spelen om muziek te maken, zelfs als ze hun eigen lichaam gebruiken. Dit kan een geweldige motivatie zijn om verder te gaan met hun muzikale ontdekkingsreis.

Doe-activiteiten

  • Je bent zellûf de beat! Workshops percussie en ‘spoken word’ met daarin aandacht voor:
    - Kennismaken met geluid en ritme
    - Experimenteren en ontdekken
    - Demonstraties en inspiratie

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Bij Slagwerk Den Haag geloven we dat de wereld van geluid en percussie onbegrensde mogelijkheden biedt voor creativiteit en expressie. We moedigen kinderen aan en motiveren ze om nieuwsgierig te zijn, te verkennen en zich te laten verwonderen door geluid.

Contactpersoon

Jeltsje in der Rieden
jeltsje@hiiit.nl 
06 128 083 60

Aanbieder

Slagwerk Den Haag
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag

Neem contact op met
Anja van den Bos
06 81 14 57 47
info@hiiit.nl
www.slagwerkdenhaag.nl/nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal